Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ανάσταινε νεκρούς ο Ασκληπιός;



 Ο Ασκληπιός ανάσταινε τόσο πολλούς νεκρούς , που το βασίλειο του Άδη άδειασε , αφού κανείς δεν πέθαινε. ΄Άδης, που δεν είχε πια υπηκόους , διαμαρτυρήθηκε στον αδερφό του το Δία και ο Δίας έριξε έναν κεραυνό και σκότωσε τον Ασκληπιό..Έτσι λέει η Μυθολογία και δύο εκδοχές υπάρχουν; Ή η Μυθολογία λέει παραμύθια, ή ο Ασκληπιός ανάσταινε νεκρούς πραγματικά. Η λογική μου λέει ότι , αν ο Ασκληπιός , γιατί δεν ανασταίνουν και οι γιατροί νεκρούς σήμερα; Που πήγε αυτή η γνώση της αρχαιότητας; Οι μυθολογικές πηγές όμως επιμένουν. Η Μυθολογία αναφέρει και ονόματα, και λέει ότι από τον Ασκληπιό είχε αναστηθεί ο Λυκούργος, ο Καπανεύς ,ο Τυνδάρεως ,ο Ιππόλυτος και άλλοι. Ο Μύθος, σε παραλλαγές , μας λέει ότι ο Ασκληπιός ανάστησε και τον Γλαύκο το γιο του βασιλιά της Κρήτης . Ένας Μύθος για τη νεκρανάστση του Γλαύκου, ήταν γραφτό να ικανοποιήσει τη λογική μου και να δώσει απάντηση στο ερώτημά μου: Ανάσταινε στ’ αλήθεια νεκρούς ο Ασκληπιός; Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται. Η Μυθολογία λέει ότι ο Γλαύκος ήταν γιος του βασιλιά της Κνωσσού Μίνωα και της Πασσιφάης. Ζούσε με τους γονείς του στα πολυτελή και δαιδαλώδη ανάκτορα της Κνωσού, στην Κρήτη. Κάποια μέρα που έπαιζε στις αίθουσες του παλατιού, κυνήγησε ένα ποντίκι και χάθηκε. Ο πατέρας του και η μάνα του τον αναζήτησαν και δεν τον βρήκαν πουθενά. Τελικά το παιδί βρέθηκε πνιγμένο μέσα σε ένα πιθάρι γεμάτο με μέλι. Οι Κρήτες, έλεγαν, ότι το παιδί το ανάστησε ο Ασκληπιός χρησιμοποιώντας « ορισμένο» βότανο που του έδειξε ένα φίδι πάνω σε έναν τάφο.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ, ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΕΛΚΟΣ ΣΤΟΜΑΧΟΥ!










Ανεβάστε την Θερμοκρασία, να χτυπήσει Κόκκινο. … «στα 35 χρόνια που ασκώ την ιατρική δεν έχω χάσει ούτε έναν ασθενή από καρδιακή προσβολή!» Αυτή είναι μια εκπληκτική δήλωση, αλλά ο Dr. John Christopher την κάνει με εμπιστοσύνη σε αυτό που λέει. “..Εάν ακόμη αναπνέουν τους δίνω ένα
φλιτζάνι τσάι από cayenne (ένα κουταλάκι του γλυκού σε καυτό νερό), και μέσα σε λίγα λεπτά ξαναγυρίζουν στην ζωή !”
 Cayenne (Καγιέν, πιπεριές τσίλι) η Καυτή Πιπεριά.
 Το cayenne είναι ένας από τους πιο ταχείς δραστικούς ενισχυτές για την καρδιά και αυτό διότι τροφοδοτεί την καρδιά άμεσα. Να πως δουλεύει: Το cayenne διατηρεί την καλή λειτουργία του “ποταμού της ζωής”, επίσης γνωστού σαν κυκλοφορία του αίματος. Ένας μπλοκαρισμένος “ποταμός της ζωής” οδηγεί σε στενώσεις που προκαλούν έλλειψη οξυγόνου, πράγμα το οποίο οδηγεί σε οργανική δυσλειτουργία, αρρώστιες και σε σοβαρές περιπτώσεις καρδιακή προσβολή. Το πιπέρι cayenne λειτουργεί σαν αποφρακτικό που διαπερνά τα μπλοκαρίσματα, προσφέροντας οξυγονωμένο αίμα στα άρρωστα όργανα πολύ γρηγορότερα από οποιοδήποτε φάρμακο ή βότανο.

ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ;



Θα ήθελα σήμερα να σχολιάσω ένα άρθρο που γράφεται στο site της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Σε αυτό αναφέρεται ότι στη γνωστική ομοιοπαθητική εφαρμόζονται επιφανειακές συνταγογραφήσεις. Ο αναγνώστης της σελίδας αυτής έχει πληροφορηθεί σε άλλη καταγραφή Βασικές ερωτήσεις ομοιοπαθητικής για το τι είναι η γνωστική ομοιοπαθητική. Περιληπτικά μπορούν να αναφερθούν τα παρακάτω:
Ο θεραπευτής που εξασκεί την γνωστική ομοιοπαθητική δεν αρκείται μόνο στην μελέτη των συμπτωμάτων του ασθενούς όπως συμβαίνει στην κλασσική ομοιοπαθητική. Κατά τη λήψη του ιστορικού στη γνωστική ομοιοπαθητική χρειάζεται να γίνει διερεύνηση πίσω από τα συμπτώματα στο χώρο των «ιδεών» . Έτσι, η αιτία των συμπτωμάτων ανάγεται σε δυσαρμονία σε επίπεδο ιδεών. Για παράδειγμα ένας πονοκέφαλος μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο νοιώθει μόνο χωρίς αγάπη, ή ότι νοιώθει ότι θα εγκαταλειφθεί από τους φίλους του, ή ότι δεν τον εκτιμάει ο προϊστάμενος του στην εργασία κ.λ.π. Όπως είναι εμφανές η συνταγογράφηση είναι πιο βαθειά και στοχευμένη.
Είναι πολύ διαφορετικό να βασίζεις τη συνταγογράφηση σε χαρακτηριστικά όπως εσωστρέφεια, απέχθεια στην παρέα και επιθυμία για αλάτι από το να αναζητάς την ιδέα απογοήτευση στη σχέση. Οποιοσδήποτε αντικειμενικός παρατηρητής αναγνωρίζει ότι η πρώτη από τις παραπάνω μεθοδολογίες είναι πιο επιφανειακή. Απόρροια αυτού είναι ο θεραπευτής που εμφανίζει κλασσική ομοιοπαθητική να είναι εγκλωβισμένος στη χρήση ελάχιστων πολύχρηστων φαρμάκων ενώ αντίθετα ο θεραπευτής που εφαρμόζει γνωστική ομοιοπαθητική έχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερη γκάμα ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Η Λήδα και το Λήδον.



(ΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ-ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ)
  









Η Λήδα ήταν μια πολύ όμορφη γυναίκα και παντρεμένη με τον Τυνδάρεω. Και όπως πολλές όμορφες γυναίκες της Μυθολογίας, ανεξάρτητα από το αν ήταν παντρεμένες ή όχι, τράβηξε την προσοχή του Δία, που δεν έκανε διακρίσεις στα ερωτικά του γούστα. Επειδή όμως η Λήδα δεν ήθελε να σμίξει μαζί του, ο Δίας που μεταχειριζόταν διάφορα κόλπα, μεταμορφώθηκε σε Κύκνο και πλησίασε τη Λήδα.
Μάλιστα για να προκαλέσει τη συμπάθεια της Λήδας, είπε στον Ερμή να μεταμορφωθεί σε αετό και να τον κυνηγήσει. Ως Κύκνος λοιπόν κυνηγημένος από τον αετό, πλησίασε τη Λήδα. Η κοπέλα τον λυπήθηκε και τον πήρε αγκαλιά. Κάτι ανάλογο είχε σκαρφιστεί ο Δίας για να καταφέρει να σμίξει με την Ήρα. Τότε είχε μεταμορφωθεί σε κούκο και έπεσε βρεγμένος τάχα και παγωμένος στην αγκαλιά της. Εκείνη τον έβαλε στον κόρφο της και έγινε το ανεπανόρθωτον! Το σμίξιμο του Δία και της Λήδας, έγινε στις όχθες του ποταμού Ευρώτα , στη Σπάρτη.
Από την ένωση αυτή η Λήδα γέννησε ένα αυγό, λέει η Μυθολογία. Ήταν όμως έγκυος την ίδια μέρα από τον σύζυγό της τον Τυνδάρεω κι έτσι γέννησε δύο αυγά. Στα χρόνια του Παυσανία, έδειχναν στη Σπάρτη μέσα σε ναό ένα αυγό δεμένο με ταινίες και κρεμασμένο στην οροφή και έλεγαν ότι αυτό ήταν το αυγό που είχε γεννήσει η Λήδα. Μια παραλλαγή όμως του Μύθου, μας λέει ότι δεν ήταν η Λήδα αυτή που κυνήγησε ο Δίας ως Κύκνος, αλλά η Νέμεσις. Άλλη παράδοση λέει ότι το αυγό που γέννησε η Νέμεσις το πήρε η Λήδα και το παιδί που βγήκε μέσα από αυτό το αυγό το μεγάλωσε σαν δικό της παιδί, μαζί με τον σύζυγό της τον Τυνδάρεω.
Λέει επίσης η Μυθολογία, ότι το αυγό που γέννησε η Νέμεσις το βρήκε ένας βοσκός και το έδωσε στη Λήδα ή ότι το βρήκε μόνη της η Λήδα. Όπως και να έχει , το αυγό της Νέμεσις η Λήδα το πήρε και το φύλαξε μέσα σε μία κίστη , όπως μας λέει η Μυθολογία. Κίστις (με –ι)ν στα αρχαία ελληνικά ήταν το κιβώτιο.
Το παράξενο είναι ότι υπάρχει ένα φυτό που λέγεται Κίστος , το οποίο όμως λέγεται και Λήδον, έχει δηλαδή το όνομα της Λήδας. Είμαι σίγουρη ότι θα το έχετε δει αυτό το φυτό , δηλαδή τον Κίστο . Δεν θα ξέρετε ίσως ότι το λένε και Λήδον. Από το φυτό αυτό παράγεται μια ρητίνη που ο Ηρόδοτος την ονομάζει: Λήδανο. Ο Διοσκουρίδης αναφέρεται στο Λάδανον ή Λήδον. Τα αρχαία του ελληνικά ονόματα επιζούν ως τις μέρες μας και ο λαός μας το ονομάζει Λαδανιά, ή Αλαδανιά και τη ρητίνη που παράγει, την ονομάζει Λάδανο ή Λάβδανο. Δεν πρέπει να τη συγχέομε με το Λάβδανο που αγόραζαν κάποτε από τα φαρμακεία το οποίο παράγεται από το όπιο.