Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η “σχολή του Σικάγο” και “το δόγμα του σοκ”



 «Μόνο μία κρίση -είτε είναι, είτε απλώς εκλαμβάνεται ως πραγματική- οδηγεί σε πραγματικές αλλαγές. Όταν ξεσπάει μια κρίση, οι δράσεις που αναπτύσσονται εξαρτώνται από τις περιρρέουσες ιδέες. Πιστεύω ότι αυτή πρέπει να είναι η βασική λειτουργία μας: να αναπτύσσουμε εναλλακτικές πολιτικές που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες, να τις διατηρούμε ζωντανές και διαθέσιμες έως ότου το πολιτικά αδύνατον καταστεί πολιτικά αναπόφευκτο.» (Μίλτον Φρίντμαν, «Καπιταλισμός και Ελευθερία», 1962). «Αν υιοθετήσετε τη προσέγγιση του σοκ, πρέπει να ενεργήσετε σύντομα, πολλαπλά και ακαριαία.» (Μίλτον Φρίντμαν, σε επιστολή του προς τον στρατηγό Πινοσέτ, δικτάτορα της Χιλής, 21 Απριλίου, 1975). Ο αμερικανός Μίτλον Φρίντμαν υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους του 20ου αιώνα. Ήταν το ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος της «Σχολής του Σικάγου», η οποία χαρακτηρίζεται από ακραίο οικονομικό φιλελευθερισμό.

Η «Σχολή του Σικάγου» και ο Μίλτον Φρίντμαν προσωπικώς, συνδέονται με τις αλλαγές της οικονομικής πολιτικής που εφάρμοσαν τα καθεστώτα στην Χιλή, την Αργεντινή και άλλες Λατινοαμερικάνικες χώρες τις δεκαετίες του 1970 και 1980 και αργότερα στη Μέση Ανατολή (πόλεμος στο Ιράκ το 2003), ενώ σήμερα βρίσκει εφαρμογή, με την κρίση της ευρωζώνης, στον ευρωπαϊκό χώρο. Η επιρροή αυτή έμεινε στην οικονομική ιστορία ως «Τα παιδιά από το Σικάγο». Βασικός πυρήνας αυτής της οικονομικής πολιτικής είναι η θεωρία του δόγματος του σοκ ή θεραπείας σοκ που βασίζεται στην ιδέα ότι μια οικονομική κρίση ή ένα γεγονός φυσικής καταστροφής ή πολέμου είναι η ευκαιρία για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε ένα κράτος. Η επιτυχία της πολιτικής αυτής βασίζεται στο γεγονός ότι ο φόβος και οι ενοχές για τα αποτελέσματα της κρίσης ή της επερχόμενης καταστροφής καθιστά τους πολίτες ανεκτικούς και απαθείς σε επαναλαμβανόμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ακριβώς επειδή πιστεύουν ότι κάτι άλλο χειρότερο έπεται.

Το δόγμα του σοκ συνδέει τα βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ με το σοκ που δέχεται μια κοινωνία από τα σκληρά οικονομικά μέτρα, όπως απέδειξε η Καναδή ερευνήτρια του φαινομένου αυτού, Ναόμι Κλάιν, στο βιβλίο της «The Shock Doctrine» (2007), στο οποίο κάνει εκτεταμένη αναφορά στα πειράματα με ηλεκτροσόκ και ψυχότροπες ουσίες που έγιναν στη δεκαετία 1950 στο Πανεπιστήμιο Μακγκίλ του Καναδά υπό την εποπτεία του καθηγητή ψυχιατρικής Γουέιν Κάμερον και τη χρηματοδότηση της CIA. Ο ψυχίατρος προσπαθούσε με ηλεκτροσόκ να αποκόψει έναν άνθρωπο από την πραγματικότητα και μέσα από το σοκ να τον επαναφέρει σε μια κατάσταση «λευκού χαρτιού», όπου ο καθένας θα μπορούσε να «γράψει» τον ιδανικό άνθρωπο.

Στην πολιτική στρατηγική η εφαρμογή του δόγματος του σοκ είναι μια μορφή στρατηγικού ψυχολογικού πολέμου, όπου αν σκοπός είναι να γίνουν ταχύτατες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ακολουθηθούν τέσσερα στάδια: πρώτον να υπονομευτεί το υπάρχον οικονομικό σύστημα, δεύτερον, να οδηγηθούν τα πράγματα σε μία κρίση όπου το κράτος από μόνο του να αδυνατεί να τη διαχειριστεί και να αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια των διεθνών θεσμών, τρίτον, με τη διεθνή ανταπόκριση για βοήθεια να γίνει με τέτοιο τρόπο η διαχείριση της κρίσης, όπου το κράτος να απολέσει τη δυνατότητα ικανής διαπραγμάτευσης και να ευρίσκεται συνεχώς έμπροσθεν σκληρών διλημμάτων όπου η μία επιλογή να είναι η καταστροφή και τέταρτον, η εξομάλυνση, κατά την οποία το κράτος και η κοινωνία έχουν πλέον αποδεχτεί τις αλλαγές μετά το σοκ. Το αποτέλεσμα του στρατηγικού ψυχολογικού πολέμου είναι η διάβρωση της εθνικής κυριαρχίας του κράτους και η παράδοση της οικονομίας του στις διεθνείς αγορές.

Για τη «Σχολή του Σικάγου» το δόγμα του σοκ έχει συγκεκριμένη μορφή. Πρόκειται για την επιβολή από δικτατορικά καθεστώτα είτε η εφαρμογή από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις του τριπτύχου: «ιδιωτικοποιήσεις, κρατική απορρύθμιση/ελεύθερο εμπόριο και δραστικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες», με αντάλλαγμα τη χρηματοοικονομική διάσωση (δάνειο). Προϋπόθεση για να εφαρμοστεί το δόγμα αυτό είναι να υπάρξει μια κρίση που μπορεί να οφείλεται είτε σε πόλεμο είτε σε φυσικές καταστροφές είτε σε δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, όπως το υπέρογκο χρέος. Το αποτέλεσμα της εφαρμογής του δόγματος του σοκ είναι: μείωση μισθών και εισοδημάτων, αύξηση της ανεργίας, αύξηση της φτώχειας, κλείσιμο επιχειρήσεων, εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων και σε κρατικό επίπεδο η διάβρωση της εθνικής κυριαρχίας.

Στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης, η διεθνοποίηση και οι ασκούμενες οικονομικές πολιτικές είναι προϊόντα αποφάσεων των ελευθέρων αγορών για να προελάσουν διεθνώς και στη διαμόρφωση των οποίων οι θεσμοί που προωθούν την παγκοσμιοποίηση θα πρέπει να λαμβάνουν ποικιλοτρόπως μέρος. Στη περίπτωση της κρίσης στην ευρωζώνη, ο θεσμός που παίζει αυτό το ρόλο είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επιπλέον, η παγκοσμιοποίηση έχει λάβει μία μορφή όπου αγκαλιάζει πολιτικούς και ιδεολογίες, μετατρέποντας τους πρώτους σε γραφειοκρατικές μαριονέτες που διαπεραιώνουν πολιτικές που λαμβάνονται εκτός κρατικής κυριαρχίας και τις ιδεολογίες σε προτάσεις και επιχειρήματα γιατί «όσο παράλογη ή ανήθικη και αν είναι μία πράξη, ο άνθρωπος αισθάνεται την ακατάβλητη ανάγκη να την αιτιολογήσει: να αποδείξει δηλαδή, τόσο στον εαυτό του, όσο και στους άλλους ότι, η πράξη του υπαγορεύεται από τη λογική – από την κοινή λογική ή, τουλάχιστον, από τα συμβατική ηθική.
Ο άνθρωπος ενεργεί πολύ εύκολα παράλογα, αλλά του είναι σχεδόν αδύνατο να μην δώσει στην πράξη του την εμφάνιση ενός λογικού κινήτρου» (Έριχ Φρομ).

Οι καλύτεροι αρωγοί του δόγματος του σοκ είναι ο εθνομηδενισμός, ο μεταμοντέρνος εκσυγχρονισμός, η διαστρεβλωμένη πολυπολιτισμικότητα και η δογματική κομματοκρατία.



 Πηγή: ΤουΧρήστου Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)
aienaristeyein com




Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Φως , Σκοτάδι και Aφύπνιση




Στο σύστημα έλεγχου που μέχρι τώρα ήλεγχε τα πάντα έχει αρχίσει η δονητική του βάση να διαλύεται και να εξαφανίζεται, για αυτό μας φαίνεται ότι το σύστημα έλεγχου δυναμώνει. 

Αλλά ας αναρωτηθούμε, γιατί μας επιτίθεται; Μας επιτίθεται διότι αφυπνιζόμαστε. Μας επιτίθεται διότι παίζει το τελευταίο του χαρτί. Ο Δον Χουάν Μάτους στα βιβλία του Κάρλος Καστανέντα μας λέει ότι η φυλή των αρπαγών (βολαδόρες) έχει ένα και μοναδικό φόβο, το ότι θα αφυπνιστούν οι άνθρωποι και θα δουν τι γίνεται.

Ο συλλογικός έλεγχος και η χειραγώγηση του νου μας είναι πλέον παρελθόν. Διότι καθώς αυτές οι δονήσεις της αφυπνίσεως μας αγγίζουν πλέον την πραγματικότητα μας οι δυνάμεις των αρπαγών προσπαθούν απεγνωσμένα να μας κρατήσουν στην κατάσταση του σκότους.

Σωστά το αναφέρει ο Τζόρτζ Όργουελ,1984 « θα σας στύψουμε μέχρι να αδειάσετε και μετά θα σας ξαναγεμίσουμε με τους εαυτούς μας».

Με τον αποσυντονισμό μας μέσω της τροφής ( κώδικας αλιμεντάριους) της ρύπανσης, των ψεκασμών, των μικροτσίπ, των κινητών, τις τρόικας, της τρομοκρατίας, των συχνοτήτων,(αθόρυβα όπλα) κ.α. Αυτό συμβαίνει για να μας παγιδέψουν και να μην μπορέσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τη νέα πληροφορία.

Προσπαθούν να εμποδίσουν τις συχνότητες που μας αφυπνίζουν και να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν πολλοί ανάμεσα μας που ίσως και κάποιοι από αυτούς να είναι παραπλανημένοι πιστεύοντας ότι μας βοηθούν. 

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτούργει φυσιολογικά περίπου στα 8,4Hz. Από τα 14Hz - 16Hz είμαστε σε κατάσταση ευθυμίας. Εάν κατεβάσεις τη λειτουργία στα 4 ή στα 3Hz μπορούνε όλοι να κοιμηθούν. Τώρα αν γυρίσεις το κουμπί και το πας στα 20 στα 25Hz έχεις μια επανάσταση στα χέρια σου. Καταλαβαίνετε όλοι με τι παίζουν;

Ψαχτείτε και μην πιστεύετε ούτε να απορρίπτετε ερευνήστε και αντισταθείτε διότι φεύγει αυτή η πληροφοριακή βάση της παραπλάνησης.

Συντονιστείτε στις δονήσεις που έχουν την ίαση στο ¨μέσα¨ μας. Αφήστε τις στρεβλές αντιλήψεις του ¨εγώ¨ μας. Πιστέψτε ότι το μυαλό σας μπορεί να θεραπεύσει το σώμα σας.

Έχει έρθει πλέον η στιγμή του μαζί, είμαστε και διανύουμε αυτή την εποχή.

Ας μην το ξεχνάμε αυτό! Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε άλλα ούτε και να εφησυχαζόμαστε.

+   -  =  Άνθρωπος = Αγάπη
+ = πρωτόνιο =  νετρίνο   -  =  ηλεκτρόνιο


Οποιοδήποτε περιεχόμενο στον Παρόντα Δικτυακό Τόπο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, δεν συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή ιατρικής φύσης, για την οποία οφείλετε και σας συστήνεται να απευθύνεστε σε αρμόδιο επαγγελματία υγείας.



Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Εμβολιασμός – Διάβασέ το όλο πριν το κάνεις στο παιδί σου...



 Μολονότι το όφελος από τα προγράμματα εμβολιασμών στην ανοσοποίηση του παιδικού πληθυσμού παρουσιάζεται βιβλιογραφικά πολλαπλάσιο έναντι των κινδύνων, η σωστή ενημέρωση προς τους γονείς πρέπει να περιλαμβάνει και επιστημονικό στοιχεία προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρης.

 Η ανοσοποίηση του πληθυσμού μέσω της τε­χνικής των εμβολιασμών αποτέλεσε για δεκα­ετίες ολόκληρες ένα κεφάλαιο της συμβατικής Ιατρικής, που άγγιζε τα όρια του απόλυτου κατεστημέ­νου. Τα προγράμματα των παιδικών εμβολιασμών απο­τελούσαν για τους φοιτητές Ιατρικής, ιατρούς αλλά και γενικά λειτουργούς επαγγελμάτων υγείας, ίνα επιστη­μονικά αδιαμφισβήτητο, προληπτικά μέτρο, ταυτισμένο σχεδόν απόλυτα με την ίδιο τη ζωή του παιδικού πληθυ­σμού.

 Από την επαφή με νεαρά ζευγάρια στο ιατρείο προέκυπτε σχεδόν πάντα ότι η εδραιωμένη πεποίθηση της απόλυτης αποδοχής των παιδικών προγραμμάτων εμβολιασμών, ακόμα και των πλέον ενισχυμένων, ήταν πολλαπλασίως ισχυρή σε σχέση με την πεποίθηση της αναγκαιότητας του θηλασμού των βρεφών τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους. Οι απόψεις αυτές αναμφίβολα είναι κυρίαρχες και στη σημερινή εποχή. Ο μόνος όμως παράγοντας που δικαιολογεί μία διαφο­ροποίηση στις προαναφερθείσες εδραιωμένες απόψεις εκ μέρους των γονέων, είναι η -ολοένα αυξανόμενη τα τελευταία χρόνιο- τόση της έκφρασης σοβαρών προ­βληματισμών από μέρους τους, σχετικά με την άνευ όρων αποδοχή των ενισχυμένων προγραμμάτων εμβο­λιασμών, αλλά κυρίως σχετικά με την ασφάλεια αυτών. Αντίστοιχοι προβληματισμοί, υποστηριζόμενοι όμως από σαφή επιστημονικά δεδομένα, εκφράζονται τα τε­λευταία χρόνιο και από ίστρους διαφόρων ειδικοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μολονότι λοιπόν το όφελος από τα προγράμματα εμβολιασμών στην ανοσοποίηση του παιδικού πληθυσμού παρουσιάζεται βιβλιογραφικά πολλαπλάσιο έναντι των κινδύνων, η σωστή ενημέρωση προς τους γονείς πρέπει να περιλαμβάνει και επιστημονικό στοιχεία προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρης.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ



Όσον αφορά στον τομέα της ασφάλειας, Είμαστε υπο­χρεωμένοι να αναφέρουμε ότι συμβαίνει κάτι που είναι αρκετά παράδοξο αλλά και αδόκιμο για μία τόσο διαδε­δομένη ιατρική τεχνική, όπως είναι οι εμβολιασμοί Οι μελέτες ασφάλειας, που είναι και η βασική πηγή ιατρικής πληροφόρησης για τις πιθανές παρενέργειες ενός εμβο­λίου, πριν αλλά και μετά από την κυκλοφορία τους, έχουν όλες στα πρωτοκολλά τους, εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα μελέτης, από μερικές ημέρες έως το πολύ μερικές εβδομάδες. Χαρακτηριστικό γεγονός της παραπάνω τακτικής είναι το εξής; Ύστερα από πιέσεις συλλόγων γονέων, και ιδιαιτέρως αυτών των οποίων τα παιδιά παρουσίασαν μη αναστρέψιμες βλάβες αποδε­δειγμένα από εμβολιασμούς, το Αμερικανικό Κογκρέσο ψήφισε ένα εθνικό πρόγραμμα για την καταγραφή των βαρέων παρενεργειών σε παιδιά από τα εμβόλια. Ονομάστηκε National Childhood Vaccine Injury Act και καθιέρωσε ένα σύστημα στο οποίο θα απευθύνο­νταν οι γονείς. Υπήρξε μεγάλη κριτική, από γονείς και ολίγους ιατρούς, κατά πόσον το σύστημα αυτό εξυπηρετούσε πραγματικά τους σκοπούς της λειτουργίας του.



Ένας από τους βασικούς λόγους ήταν οι απόλυτοι περι­ορισμοί των κριτηρίων χρόνου αλλά και συμπτωμάτων που ίσχυσαν, ώστε να συσχετιστεί μία επιπλοκή με το εμβόλιο. Για παράδειγμα, νευρολογικές βλάβες και ιδιαί­τερα εγκεφαλίτιδα, αναγνωρίζονταν μόνο μέχρι 3 ημέ­ρες μετά από το εμβόλιο διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη ΟΤΡ (1), όταν ήδη από το 1930 με μελέτη δημοσιευμένη στο “JΑΜΑ” είχε περιγραφεί η συχνή εμφάνιση εγκεφαλίτιδας την 10η -13η ημέρα μετά από τον εμβολιασμό κατά του κοκκύτη. (10)

Πρέπει να υπερτονιστεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει κα­μία-ούτε μία-κλινική μελέτη σχεδιασμένη αποκλειστικά για την ανίχνευση των πιθανών μη ειδικών μακροπρό­θεσμων παρενεργειών των εμβολίων, σε επίπεδο ετών. Μόνο αναδρομικές μελέτες (μελετούν ήδη υπάρχοντα δεδομένα) παρουσιάζονται σποραδικά από ανεξάρτη­τους φορείς που καταλήγουν οε σαφείς ενδείξεις της αναγκαιότητας για πολυκεντρικές διπλές τυφλές μελέτες πάνω στο θέμα αυτό. Ένα από το πολλά ενδεικτικά γεγονότα απότοκα αυτής της κατάστασης είναι και το παρακάτω:

Το 1994 μία ειδική επιτροπή του Ινστιτούτου Ια­τρικής, της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Αμερικής, δημοσίευσε μία εμπεριστατωμένη ανασκόπηση σχετικό με την ασφάλεια του εμβολίου της Ηπατίτιδας Β. Όταν η επιτροπή, που είχε και την εξουσιοδοτημένη ευθύνη από το Κογκρέσο για την τελική απόφαση της ασφάλειας των εμβολίων, ερεύνησε πέντε πιθανές παρενέργειες του εμβολίου, σχετιζόμενες με αναφερθέντα περιστατικά, δι­απίστωσε ότι για τις τέσσερις πιο σοβαρές παρενέργειες δεν μπορούσε να καταλήξει σε επιστημονικό συμπέρα­σμα. Ο λόγος ήταν ότι κατάλληλες μελέτες ασφαλείας δεν είχαν γίνει ποτέ. Επιπλέον, διαπίστωσαν σοβαρά «επιστημονικά κενά και περιορισμούς στην κλινική γνώ­ση και στην τεχνογνωσία που είναι απαραίτητες για τη μελέτη των παρενεργειών από τα εμβόλια». Η επιτρο­πή κατέληξε στην αναφορά της ότι: «εάν η έρευνα δεν βελτιωθεί, οι μελλοντικές ανασκοπήσεις ασφαλείας των εμβολίων θα είναι ομοίως α6ύνατες».(2)

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ


Αποτέλεσμα του προβληματισμού αρκετών επιστημόνων σε σχέση με τις πραγματικές μακροπρόθεσμες παρενέρ­γειες των εμβολιασμών, είναι η σποραδική δημοσίευση μελετών που δίνουν σαφείς επιστημονικές ενδείξεις σε σχέση με αυτές. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε μερικές,

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Άτλας η αρχή όλων



Μια φυσική και αποτελεσματική μέθοδος πρόληψης και αυτοθεραπείας.

Ο Άτλας δεν στηρίζει μονό το κεφάλι…  αλλά αν δεν βρίσκεται στη σωστή θέση, ευθύνεται και για μεγάλο αριθμό επίπονων ενοχλήσεων και ασθενειών.

 Η αρχή όλων:

Γνωρίζατε ότι ο πρώτος αυχενικός σπόνδυλος- Άτλας- είναι εξαρθρωμένος στους περισσότερους ανθρώπους; Αυτή η κατάσταση μπορεί να αποφέρει μια σειρά από σωματικές και ψυχικές βλάβες.
Αυτή την διαπίστωση έκανε ο Ρενέ-Κλάουντιους Σίμπερλι (Rene- Claudius Schumperli), ένας ελβετός, ο οποίος έπασχε ο ίδιος οδυνηρά από εξάρθρωση του Άτλα και ο οποίος μεταξύ 1993 και 1966 ανέπτυξε μια παγκοσμίως μοναδική μέθοδο, η οποία επαναφέρει τον Άτλα στην σωστή του θέση.

Η αιτία:  

Ανάλογα με την γωνία κλίσης της εξάρθρωσης προκαλείται μείωση του όγκου της οπής του κρανίου και του σπονδυλικού σωλήνα με αποτέλεσμα τόσο ο νωτιαίος μυελός όσο και διάφορα εγκεφαλικά νεύρα αλλά και άλλες νευρικές δεσμίδες να βρίσκονται μόνιμα υπό πίεση. Παράλληλα στενεύουν τόσο η τραχηλική αρτηρία αλλά και διάφορα αγγειακά συστήματα ( αιματοφόρα αγγεία, λεμφαγγεία).

Τα συμπτώματα:

Η μόνιμη πίεση του νωτιαίου μυελού, των εγκεφαλικών νεύρων, των διάφορων αρτηριών κ.α. μπορεί να προκαλέσει σωματικές και ψυχικές βλάβες.

Ο Άτλας δεν στηρίζει μόνο το κρανίο αλλά αποτελεί και σημείο ανάρτησης, ισορροπίας και διεύθυνσης της σπονδυλικής στήλης και του ανθρώπινου σκελετού, μπορεί η εξάρθρωση αυτού να αποφέρει σοβαρές βλάβες και μεταβολές στη στάση του σώματος.
Τα αποτελέσματα είναι συμπτωματικές ενοχλήσεις και ασθένειες όπως π.χ. πονοκέφαλοι και πόνοι στον αυχένα καθώς και δυσκαμψία στον αυχένα, ημικρανίες, πόνοι στην πλάτη, οσφυαλγία, δισκοπάθεια, σκολίωση, περίσφιγξη νεύρων του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, διαφοροποίηση του μήκους των κάτω άκρων λόγω λανθασμένης θέσης της λεκάνης, πόνοι στις αρθρώσεις του ισχίου, πόνοι στο γόνατο, ενοχλήσεις στον μηνίσκο καθώς και άλλες παθήσεις στα γόνατα κ.α.

Λανθασμένη Θέση Λεκάνης:

Ένα παράδειγμα βλαβών και μεταβολών στη στάση του σώματος που προκαλείται από εξαρθρωμένο Άτλα είναι η λανθασμένη θέση της λεκάνης. 

Η μέθοδος

Ο R.C. Schumperli  (Σίμπερλι) ανέπτυξε μια παγκοσμίως μοναδική μέθοδο με την βοήθεια της οποίας είναι δυνατή ακριβής, οριστική και ακίνδυνη επαναφορά της εξάρθρωσης του Άτλα με μια μόνο θεραπευτική αγωγή.
Η μέθοδος αποτελείται από συγκεκριμένο μασάζ των βραχέων αυχενικών μυών. Με την μυϊκή χαλάρωση δίνεται στον Άτλα η δυνατότητα να επανέλθει στην φυσική του θέση. Απαραίτητος είναι ο εκ των υστέρων έλεγχος καθώς και η υποστήριξη στην διαδικασία της αυτοθεραπείας.  

Η διαδικασία της αυτοθεραπείας:

Όταν ο Άτλας επανέλθει στην σωστή του θέση τότε είναι δυνατή η αποκατάσταση της σωματικής ισορροπίας. Αρχίζει η πολύτιμη διαδικασία της αυτοθεραπείας και αποκατάστασης και ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί καλύτερα.
Η επαναφορά του Άτλα στην σωστή του θέση μπορεί να έχει επιπλέον θετική επίδραση και σε άλλες εφαρμοζόμενες θεραπείες.

 Η Αποκατάσταση:

Η αποκατάσταση των κυττάρων και των οργάνων δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Μετά την διόρθωση του Άτλα με την μέθοδο ATLAS PROFYLAX® αντιδρά κάθε οργανισμός διαφορετικά, ανάλογα με την σωματική και ψυχική του κατάσταση. Έτσι τα αποτελέσματα ενεργοποιημένων δυνάμεων αυτοθεραπείας γίνονται από κάθε άνθρωπο διαφορετικά αντιληπτά.

Αντιδράσεις:

Οι  αντιδράσεις που γίνονται αντιληπτές είτε άμεσα μετά την θεραπευτική αγωγή μα την μέθοδο ATLAS PROFYLAX®, είτε μετά από εβδομάδες ή και ακόμη μήνες είναι ενδείξεις ότι η διαδικασία της αυτοθεραπείας έχει δρομολογηθεί.

Στις πιθανές αντιδράσεις περιλαμβάνονται μεγάλη κούραση, δυσκαμψία των μυών στην περιοχή του αυχένα, της πλάτης και την οσφυϊκή χώρα, αλλά και προηγούμενες ασθένειες, οι οποίες δεν είχαν αποθεραπευτεί πλήρως και οι οποίες μπορούν προσωρινά να επανέλθουν με διαφορετική μορφή. Παρατηρείστε λοιπόν το σώμα σας με προσοχή, καταγράψτε τις μεταβολές της κατάστασης της υγείας σας και υποστηρίξτε την διαδικασία της αυτοθεραπείας με τακτικά μασάζ του αυχένα και της πλάτης και με λουτρά.

Πρόληψη:

Χάρις στην μέθοδο ATLAS PROFYLAX® ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αυτοθεραπευτεί. Για τον λόγο αυτό είναι η μέθοδος αυτή κατά κύριο λόγο ένα βασικό μέτρο πρόληψης. Συνιστάται να γίνει χρήση της μεθόδου ήδη νωρίς στα παιδιά, έτσι ώστε να μεγαλώσουν υγιεινά και να αναπτυχθούν ιδανικά.

Ποιότητα Της Θεραπευτικής Αγωγής:

Η μέθοδος ATLAS PROFYLAX® μπορεί και επιτρέπεται να ασκηθεί μόνο από ένα ειδικό, τον επονομαζόμενο Atlasprof® – ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στην ακαδημία ATLAS PROFYLAX ACADEMY SWITZERLAND® στην Ελβετία – με ακρίβεια και χωρίς κινδύνους.

Βιβλιογραφία: Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τόσο σημαντικό για την υγεία μας θέμα του Ατλαντα και το θέμα «Ασθένεια, πόνος, αναπηρία, υπανάπτυξη, πρόωρος θάματος» σας δίνει το βιβλίο  Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – συγγραφέας Rene Claudius Schumperli.

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τον δικό σας Atlasprof® ή από τον εκδοτικό οίκο EditionsalaCarte, AvenuedelaGare, CH-3960 Sierre, Τηλ. +41(0)27 451 24 28

Ο κ. Ίων Μάγγος αναφέρει: 

Γνωρίζετε ότι όλα τα παιδιά στον πλανήτη γεννιούνται με εξαρθρωμένο τον Άτλαντα, τον πρώτο αυχενικό σπόνδυλο; Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων είμαστε προγραμματισμένοι να γεννιόμαστε με εξαρθρωμένο τον Άτλαντα !!! Αυτή είναι η βασική αιτία όλων των παθήσεων και του πρόωρου θανάτου. Ξέρετε από πότε γίνεται αυτό; Από την αυγή της ιστορίας!

Η γωνία της εξαρθρώσεως είναι 23,5 μοίρες. Απίστευτη «ΣΥΜΠΤΩΣΗ» ότι η γωνία κλίσης του άξονα της γης είναι ακριβώς 23,5 μοίρες! Σκεφθείτε τώρα ότι η γωνία αυξήθηκε μετά τον σεισμό του 2008 στην Χιλή και την Fukushima! Χτυπάει τώρα το καμπανάκι μέσα στο κεφάλι σας που βρίσκεται στον αέρα «στηριγμένο» σε ένα εξαρθρωμένο σπόνδυλο; Γι αυτό οι τόσοι πονοκέφαλοι, ημικρανίες, έλλειψη διάθεσης, κατάθλιψης, αδράνειας, κούρασης, στεναχώριας, αναγούλες, αλλεργίες  και όλες αυτές οι ‘σύγχρονες’ ασθένειες που καταταλαιπωρούν τον άνθρωπο. 

Εδώ ν’ αναφέρω πως η αποκατάσταση του Ατλα, γίνεται με ειδικό μηχάνημα, από ειδικό θεραπευτή και όχι με τα χέρια ή άλλους τσαρλατανισμούς … όχι που θ’ αφήναν το πεδίο ελεύθερο οι Άρχοντες.

 Η ελπίδα της ανθρωπότητας που – ναι οι γνωστοί - δεν την θέλουν, Μόνο εάν και οι δύο γονείς έχουν στην σωστή θέση τον Άτλαντα τα παιδιά τους θα γεννηθούν χωρίς εξάρθρωση του Άτλαντα.
Μας έχουν πρήξει τα παπαγαλάκια με τα μιμίδια που σπέρνουν στο ιντερνέτ ότι πάμε για ανατροπή των πόλων. Η αλήθεια όμως είναι άλλη.

Η γη πάει για ευθυγράμμιση δηλαδή 0 μοίρες κλίση. Όταν συμβεί αυτό ΟΛΟΙ όσοι έχουν εξαρθρωμένο Άτλαντα θα πέσουν σε κώμα και θα πεθάνουν. Αντιλαμβάνεστε την τεράστια μεταφυσική και φυσική σημασία του θέματος, γιατί ο ΑΤΛΑΣ είναι και πρέπει να παραμείνει εξαρθρωμένος στους ανθρώπους και γιατί πρέπει να ζουν άρρωστοι και να πεθαίνουν νωρίς;

Η πληροφορία είναι από έμπιστη πηγή της NASA.

Υπάρχει έλληνας θεραπευτής ο οποίος θα είναι αυτό το διάστημα στην Ελλάδα. Όποιος θέλει να έρθει σε επαφή μαζί του, για τιμές, ραντεβού, κ.λ.π.  ας επικοινωνήσει με τον κ. Θεόδωρο Δρίβα (Διπλωματούχος ATLAS PROF Ελβετικής Ακαδημίας με την μέθοδο R.C. Scohu Mperli) που επαναφέρει τον Ατλαντα στην θέση του … στο 6941566083 η μαζί μου στο 6974130244 η στο 2109919619. 



Καλή επιτυχία.




Οποιοδήποτε περιεχόμενο στον Παρόντα Δικτυακό Τόπο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, δεν συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή ιατρικής φύσης, για την οποία οφείλετε και σας συστήνεται να απευθύνεστε σε αρμόδιο επαγγελματία υγείας.

Πηγή:atlasprofilax com
terrapapers com