Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Γείωση και αντιφλεγμονώδη προστασία του ανθρώπου


Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι όταν περπατούν ξυπόλυτοι έχουν μια ευεξία στο σώμα τους. Αυτό παρατηρείτε έντονα το καλοκαίρι που είμαστε στην παράλια και γειωνόμαστε με φυσικό τρόπο εφόσον κολυμπάμε και πατάμε ξυπόλυτοι στην άμμο.
 Η γη κάτω από τα πόδια μας περιέχει μεγάλη θεραπευτική ενέργεια και η σύνδεση του σώματος  μας με αυτή την ενέργεια είναι άμεσα ευεργετική.
Μόνο πρόσφατα η γνώση και η σημασία αυτής της σύνδεσης έχουν διερευνηθεί και εξηγηθεί από ειδικούς επιστήμονες στην γεωφυσική, βίο-φυσική, ηλεκτρολογία, μηχανική, ηλεκτροφυσιολογία και την ιατρική.

Από αυτούς, μαθαίνουμε ότι η ηλεκτρική ενέργεια της Γης διατηρεί τη σειρά των σωματικών συχνοτήτων μας σε ρυθμό. Όλοι ζούμε και λειτουργούμε ηλεκτρικά σ' ένα ηλεκτρικό πλανήτη. Είμαστε ο καθένας μας μια συλλογή από δυναμικές ηλεκτρικών κυκλωμάτων.
Τα τρισεκατομμύρια των κυττάρων μας συνεχώς εκπέμπουν και λαμβάνουν ενέργεια κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης βιοχημικής αντίδρασης τους.


Η κίνηση των θρεπτικών στοιχείων του νερού στα κύτταρα ρυθμίζονται από ηλεκτρικά πεδία, και για κάθε τύπο κυττάρου υπάρχει ένα φάσμα συχνοτήτων στο οποίο λειτουργεί. Η καρδιά μας, ο εγκέφαλος, το νευρικό σύστημα, οι μύες και το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξαιρετικά παραδείγματα των ηλεκτρικών υποσυστημάτων που λειτουργούν μέσα μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ακόμα και σε αυτήν την επιστημονική εποχή, αγνοούν εντελώς την βίο-ηλεκτρική φύση τους. Σχεδόν κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα ενός ηλεκτρικού ή ενεργητικού συνδέσμου μεταξύ του σώματός του και της Γής. Κανείς δεν μαθαίνει γι 'αυτό στο σχολείο. Έτσι, κανείς δεν ξέρει ότι έχουμε σε μεγάλο βαθμό  αποσυνδεθεί και  διαχωριστεί από τη Γη. Στις αναπτυγμένες κοινωνίες, ιδιαίτερα, έχουμε χάσει ουσιαστικά της ηλεκτρικές ρίζες μας. Τα γυμνά πόδια μας, με το  πλούσιο δίκτυο των νεύρων έχουν χάσει την αφή του εδάφους. Φοράμε μονωτικές συνθετικές-σόλες και κοιμόμαστε σε  κρεβάτια κατασκευασμένα από μονωτικό υλικό. Οι περισσότεροι από μας στο σύγχρονο, βιομηχανοποιημένο κόσμο ζούμε αποσυνδεδεμένοι από την επιφάνεια της Γης. Αν και δεν είναι κάτι που πιθανώς να έχουν  ποτέ σκεφτεί, μπορεί να υποφέρουν άσκοπα λόγω αυτής της αποσύνδεσης. Και ίσως να πλήττονται, με περισσότερους τρόπους από ότι θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Ερευνητές αναφερόμενοι στην αύξηση των αυτοάνοσων νοσημάτων, μιλούν για την δυσκολία της θεραπείας και συχνά αναπηρίας που απορρέει από ένα δυσλειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα που προσβάλλει τα κύτταρα, τους ιστούς του σώματος, και τα όργανα. Κοινές αυτοάνοσες ασθένειες περιλαμβάνουν, το λύκο, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, το διαβήτη τύπου 1 και πιθανόν του τύπου 2. Η αιτία παραμένει άγνωστη, καθώς και οι λόγοι για την αύξηση των πασχόντων είναι ελάχιστα κατανοητοί.

Η φλεγμονή  πιστεύεται τώρα ότι είναι η βασική αιτία των περισσότερων από ογδόντα χρόνιων ασθενειών.

Μήπως το ανοσοποιητικό και το νευρικό σύστημα καθώς και άλλα συστήματα του ανθρώπινου σώματος  σταμάτησαν να λειτουργούν σωστά όταν αρχίσαμε να φοράμε παπούτσια με μονωτικά πέλματα και ζούμε μέσα στα σπίτια που μας απομονώνουν από τη φυσική συχνότητα του περιβάλλοντος;

Το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα εξελίχθηκε με την πάροδο εκατομμυρίων ετών. Κατά τη διάρκεια αυτού του μεγάλου χρονικού διαστήματος, φυσικά, έχουμε ζήσει ως επί το πλείστον σε επαφή με τη Γή χωρίς παπούτσια. Ήμασταν φυσικά γειωμένοι.

Το παγκοσμίου φήμης Ινστιτούτο Max Planck στη δεκαετία του 1960 και του 1970, διεξάγοντας πειράματα, συμπέρανε ότι το βιολογικό ρολόι του σώματος πρέπει να βρίσκετε συνεχώς συνδεδεμένο με τον παλμό της Γης που διέπει το κιρκαδικό ρυθμό όλης της ζωής στον πλανήτη γη.

Ο αείμνηστος Δρ William Rossi, ποδολόγος από την Μασαχουσέτη,  πολυγραφότατος συγγραφέας, και οξυδερκής παρατηρητής, έγραψε πολλά ανησυχητικά σχόλια σχετικά με το τι κάνουν τα παπούτσια στα πόδια μας.  Έγραψε σε ένα άρθρο του 1999 στο Podiatry Management: "Χρειάστηκαν τέσσερα εκατομμύρια χρόνια για να αναπτυχθεί το μοναδικό ανθρώπινο πόδι μας, και κατά συνέπεια η διακριτική μορφή μας στο βηματισμό. Και όμως, μόνο σε μερικές χιλιάδες χρόνια, και με ένα σχεδιασμένο απρόσεκτα μέσο, τα παπούτσια μας, καταφέραμε να αλλάξουμε την ανατομική μορφή της ανθρώπινης βάδισης, παρεμποδίζοντας έτσι την αποτελεσματικότητα του μηχανικού, μέρους και όχι μόνο, στερώντας έτσι τη φυσική χάρη και την ευκολία της κίνησης στα πόδια μας."

Ας μην ξεχνάμε ότι στα πέλματα των ποδιών μας είναι καλυμμένες 1.300 νευρικές απολήξεις ανά τετραγωνική ίντσα.

Στα γραπτά του, επίσης ο Δρ Rossi,  σημείωσε, μια άλλη ενδιαφέρουσα σύνδεση μεταξύ του ποδιού και του εδάφους, μια ερωτική σχέση. Το ανθρώπινο πόδι, έγραψε, είναι "πλούσιο σε δονητικές και ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις που συνδέονται με την επαφή γείωσης που είναι ένας λόγος για την πανάρχαια σχέση της με την ανθρώπινη γονιμότητα και το αναπαραγωγικό σύστημα." Το πόδι, επεσήμανε το 1989 στο βιβλίο του, την ερωτική ζωή των ποδιών και παπουτσιών (Wencworth εκδόσεις), είναι ένα πρωτεύον αισθητήριον όργανον πλούσια εξοπλισμένο με "σεξουαλικά νεύρα" και "κάθε στιγμή είτε όρθιο, είτε βαδίζοντας επιτυγχάνει μία αισθητηριακή επαφή με το έδαφος.

Επίσης ο David Wolfe, συγγραφέας και ομιλητής, αναφέρει ότι ίσως η πιο επικίνδυνη εφεύρεση στον κόσμο να είναι τα κοινά παπούτσια. Θεωρώντας ότι είναι η αιτία για τις φλεγμονές και τα  αυτοάνοσα νοσήματα  στη ζωή μας, επειδή μας χωρίζουν από τη θεραπευτική ενεργεία της Γης. 
Έχει αναφερθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις παρόλο που υπάρχει χαμηλή χοληστερίνη η όποια θεωρείτε μαζί με τις υπόλοιπες εξετάσεις για την λιπιδαιμία βλαβερή για τον ανθρώπινο οργανισμό, εντούτοις έχουμε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια και ίσως αυτά να οφείλονται σε φλεγμονώδεις καταστάσεις και όχι ακριβώς στα ψηλά επίπεδα  της χοληστερίνης και των υπόλοιπων εξετάσεων που δίνουν.

Γιατί όμως δεν σας έχουν πει ποτέ να κάνετε εξετάσεις για την Lp(a), την CRP, το ινωδογόνο και την ομοκυστεΐνη, που είναι καλύτερες εξετάσεις από τη χοληστερίνη για κίνδυνο καρδιοπάθειας, η εγκεφαλικού επεισοδίου. Πολύ απλά, η ομοκυστεΐνη, το ινωδογόνο και η Lp(a) δεν μειώνονται με τις στατίνες. Οι στατίνες βέβαια μειώνουν την χοληστερίνη και την CRP αλλά κινδυνεύει άμεσα το συκώτι μας και δεν μας αποτρέπει από τα αναγραφόμενα πιο πάνω.

Ο Clinton Oder αναφέρει ότι οι παρατηρήσεις και η έρευνα δείχνουν ότι υπάρχουν τα ακόλουθα οφέλη από την γείωση. Περιμένουμε πολλά περισσότερα να αναδυθούν με τις εν εξελίξει μελέτες.

Εκτονώνει την αιτία της φλεγμονής, και βελτιώνει ή εξαλείφει τα συμπτώματα
πολλών φλεγμονών που σχετίζονται με διαταραχές.

Μειώνει ή εξαλείφει το χρόνιο πόνο.

Βελτιώνει τον ύπνο, στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αυξάνει την ενέργεια.

Μειώνει το άγχος και προωθεί την ηρεμία στο σώμα, το νευρικό  σύστημα  και ισορροπεί τις ορμόνες του στρες.

Ομαλοποιεί τους βιολογικούς ρυθμούς του σώματος.

Λεπταίνει το αίμα και βελτιώνει την αρτηριακή πίεση και τη ροή.

Ανακουφίζει από την ένταση των μυών και των πονοκεφάλων.

Ελαττώνει τις ορμονικές διαταραχές και τα συμπτώματα της εμμηνόρροιας.

Μειώνει ή εξαλείφει το jet lag.

Προστατεύει τον οργανισμό έναντι των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (ΗΜΠ) του περιβάλλοντος που πιθανόν διαταράσσουν την  υγεία μας. 

Βοηθά στην ανάκτηση των δυνάμεων μετά από έντονη αθλητική δραστηριότητα.

Η γείωση είναι από τις πιο ασφαλείς και φυσικές μεθόδους που μπορεί να χρησιμοποιήσει  όποιος θέλει  για να έχει μια πιο υγιή ζωή.

Ο κόσμος μένει σε φλεγμονώδεις καταστάσεις διότι εκτός των καλοκαιρινών μηνών και αυτό για λίγο δεν επικοινωνεί με τη γη, την πηγή των ελεύθερων ηλεκτρονίων, η οποία μπορεί να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα που προκαλούν την ασθένεια και την καταστροφή των κυττάρων.

Το άρθρο αυτό αποσκοπεί στο να μπορούμε να έχουμε μια σύνδεση με την μητέρα γη. Θα αναφέρω πως μπορούμε να κατασκευάσουμε απλά και οικονομικά μια σύνδεση με τη γη μέσα στα διαμερίσματα που ζούμε μιας και η πολυάσχολη ζωή μας και ο τρόπος που ζούμε σήμερα δεν μας επιτρέπει να κυκλοφορούμε ξυπόλυτοι στο χώμα για να έχουμε αυτή τη σύνδεση που είχαν οι πρόγονοι μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένα πολύπλοκο σύστημα με νόμους και αρχές, και όχι  το αριθμητικό άθροισμα των μερών του. Για αυτό εκτός της γείωσης θα είναι ωφέλιμο να προσέχουμε, το τι τρώμε, με ποιους συναναστρεφόμαστε, τον καθαρό αέρα που πρέπει να αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε και κατά πόσο είναι καθαρό, την ψυχική μας διάθεση, την εξισορρόπηση των ενεργειακών μας κέντρων κ.α.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

Ένα φύλλο χαλκού με διαστάσεις 37cm Χ 30cm Χ 0,01 cm
Ένα συμπιεσμένο χαρτόνι 1,2 cm ή ένα κοντραπλακέ 1,2 cm
Μερικά μέτρα καλώδιο γείωσης ή απλό καλώδιο.
Ένα φις σούκο
Μια θήκη που να παίρνει μια ασφάλεια 2 αμπέρ
Τρυπάνι 3 χιλιοστά     

Έχω φτιάξει και μια σύνδεση για τα χέρια αλλά θεωρώ ότι αυτή η κατασκευή είναι πιο εύχρηστη και τα χέρια μας παραμένουν αποδεσμευμένα για εργασία στον υπολογιστή, το γραφείο η για οτιδήποτε άλλο.

Κόβουμε το συμπιεσμένο χαρτόνι κατά 24 χιλιοστά μικρότερο αν θέλουμε να γυρίσουμε τον χαλκό για να μην φαίνετε το χαρτόνι αλλιώς το κολλάμε όπως είναι, αυτό είναι δική σας επιλογή. 
Αν θέλουμε να το κολλήσουμε θα χρειαστούμε και ένα θερμό-κολλητικό πιστόλι  σιλικόνης. 
 

 



Χαράζουμε με ένα μαχαιράκι το χαρτόνι στη διάσταση που είναι το ακροφυσιο από το φις που έχουμε βγάλει διότι δεν μας χρειάζονται μιας και θέλουμε μόνο την γείωση και όχι το ρεύμα, και εκεί τοποθετούμε το ένα ακροφυσιο έτσι ώστε να μην είναι πολύ κάτω και να ακουμπά τον χαλκό που θα τοποθετήσουμε επάνω στο χαρτόνι.



Μετά συνδέουμε εφόσον έχουμε κολλήσει η γυρίσει το χαλκό πάνω στο συμπιεσμένο χαρτόνι το καλώδιο και το βιδώνουμε. Μετά συνδέουμε τη θήκη με την ασφάλεια των 2 αμπέρ με το φις και το βάζουμε σε μια πρίζα για να συνδεθούμε με την γείωση που έχει το σπίτι η το γραφείο μας.







 

Ο σκοπός που βάζουμε την ασφάλεια των 2 αμπέρ είναι για να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια αν από κάποιο λάθος κατασκευαστικό περάσει ρεύμα αν και δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα αλλά κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε, και συστήνω σε όλους να βάζουν αυτή την ασφάλεια και να μην το διακινδυνεύουν. Επίσης αν κάποιος δεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να κάνει αυτή την κατασκευή για την γείωση ας απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό για να την κατασκευάσει.

Αν δεν είναι κάποιος σίγουρος για την γείωση του σπιτιού ή του γραφείου του καλό είναι να το ελέγξει κάποιος πτυχιούχος ηλεκτρολόγος πριν προβεί σε μια τέτοια κατασκευή. Σπίτια που είναι παλιά και δεν έχουν γείωση αν και αυτό είναι απίθανο μπορούν να βάλουν μια εξωτερική ράβδο γείωσης και από εκεί να συνδεθούν.


 Τα υλικά που έχω παραθέσει μπορούν να βρεθούν:  Το χαρτόνι και ο χαλκός σε καταστήματα που πωλούν είδη ζωγραφικής, πηλούς και συναφή είδη. Η ασφάλεια των 2 αμπέρ και η θήκη σε ηλεκτρολογικά καταστήματα για αυτοκίνητα. Το καλώδιο και το φις σε ηλεκτρολογικά καταστήματα.  Το θερμό-κολλητικό πιστόλι σιλικόνης το μαχαιράκι και το τρυπάνι σε χρωματοπωλεία.

Τέλος εννοείτε ότι η γείωση δεν υποκαθιστά τον  θεράπων ιατρό που πρέπει να συμβουλευόμαστε για θέματα υγείας που μας απασχολούν και που είναι ο μόνος υπεύθυνος για την πορεία της υγεία μας.

Ελπίζω με τις φωτογραφίες που παραθέτω να σας είναι εύκολο να το κατασκευάσετε. Αν σε κάποια  περίπτωση  χρειαστείτε κάποια βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε στο www.aaaton.com  και να έρθετε σε επαφή για περισσότερη βοήθεια. 

Ο Clinton Oder είναι αυτός που ανακάλυψε και έχει διαδώσει την θεραπευτική σύνδεση με την γη και αναφέρει αρκετά στοιχεία στο βιβλίο που έχει εκδώσει με τίτλο EARTHING. Πληροφορίες μπορεί να βρει όποιος θέλει στην διεύθυνση http://www.earthinginstitute.net/index.php/overview



Καλή σας επιτυχία





2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ιδέα, απλή και όμως τόσο χρήσιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει πιστοποιηση υλικου με δηλωση συμορφωσης απο τη ΔΕΔΗΕ, ΔΕΗ, TUV, ICAP ?.
      Στο εχει αναλυσει καποιος αυτο λεπτομερος για την ορθη λειτουργια του ή ετσι το εγραψες και το ανεβασες ?.
      Ηλεκτρολογικά και Ηλεκτρονικα πάντως έτσι που το βλέπω είναι για πολύ φυλακή όποιος το ευφευρεσε !!!!!!

      Διαγραφή