Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ἡ υποχρεωτική χορήγησης της βιταμίνης Κ σε όλα τα νεογνά, πόσο αθώα είναι;



Έχουμε συνειδητοποίηση πώς τα παιδιά μας λειτουργούν ως τά καλλίτερα πειραματόζωα;
 Έχουμε αντιλήφθη πώς με την γέννηση τους αρχίζουν να καταγράφονται για τις αντιδράσεις πού θα παρουσιάσει οργανισμός τους κι όχι για το πώς θα εξελιχθεί υγιώς; Έχουμε καταλάβει πώς εμπαίζοντας εμάς υπονομεύουν κάποιοι την εξακολούθηση της ζωής επί του πλανήτου;

Βιταμίνη Κάπα. Υποχρεωτική χορηγία σε νεογνά.
Γιατί όμως; Μήπως δεν έχει υποδειχθεί πώς κάτι τέτοιο επιβαρύνει τον οργανισμό τον νεογνών;
  
Μήπως δεν γνωρίζουν οι ιατροί πώς συζητάμε για τεχνητή κι όχι φυσική ουσία;
  
Μήπως αγνοούν πώς χορηγείται 100 φορές μεγαλύτερη ποσότητας από την συνιστώμενη;

Γιατί οδέ ένας από τούς ιατρούς δεν αναφέρει την σύνδεση της βιταμίνης Κάπα με την ύπαρξη καρκίνων, νεφρικής ανεπαρκείας, ηπατικές βλάβες, αναιμία ακόμη και θάνατο;
 Ποιά εταιρεία κρύβεται από πίσω; Μήπως γνωστή μας «Merck» πού κρύβεται πίσω από τα επικίνδυνα εμβόλια για την υγεία τον κοριτσιών μας, τα πολυδιαφημιζόμενα εμβόλια κατά του καρκίνου της μήτρας, έχει σχέσεις και με αυτό;
  
Τί να πω;

 Μία ακόμη προσπάθεια ενισχύσεως του αποπληθυσμο μας; κάτι χειρότερο;

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ – χορήγηση σε όλα τα νεογνά – επιπτώσεις

από Don Harkins

Σχεδόν όλα τα κράτη ακλουθούν την οδηγία για χορήγηση βιταμίνης κ στα νεογέννητα μόλις γεννηθούν. Είναι μια συνθετική λιποδιαλυτή ουσία και η δοσολογία υπερβαίνει τη συνιστώμενη ημερησία πρόσληψη κατά 100 φορές.

Μεγάλες δόσεις έχουν συσχετιστεί με καρκίνο παιδικής ηλικίας και λευχαιμία. Μελέτες σε ζώα έχουν συνδυάσει μεγάλες δόσεις της βιταμίνης Κ με διάφορες καταστάσεις όπως αναιμία. ηπατική βλάβη, νεφρική βλάβη και θάνατο.

 ”λίγα είναι γνωστά για τον τρόπο μεταβολισμού της. Η μη μεταβολιζομενη ουσία φαίνεται στη χολή η τα ούρα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί πρόκειται για μια λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία συνεπώς μπορεί να συσσωρευτεί στο σώμα”

Η εταιρεία Μerck (η μάρκα της ένεσης) αναφέρει ότι συνιστάται μια εφάπαξ ενδομυϊκή δόση του AquaMEPHYTON 0,5 έως 1 mg μέσα σε μια ώρα από τη γέννηση. Οι δυσμενείς αντιδράσεις της βιταμίνης Κ έχουν αφαιρεθεί.

Οι συγκεκριμένες ενέσεις φαινομενικά χορηγούνται για την πρόληψη της αιμορραγίας λόγο ανεπαρκείας βιταμίνης Κ (πχ αιμοφιλία) που μπορεί να συμβεί σε 1 στις 10000 γεννήσεις.

 ” Ο αριθμός αυτός θα ήταν μικρότερος αν είχαν εξαιρεθεί νεογνά υψηλού κινδύνου” (Vitamin K Resources (VKR )

 Οι γονείς που θέλουν να αρνηθούν το εμβόλιο πρέπει να το ζητήσουν εγγράφως πριν τη γέννηση άγνοια των γονιών και η μη ενημέρωση τους θεωρείται από τα νοσοκομεία σιωπηρή συγκατάθεση, που τους επιτρέπει να χορηγούν δυνητικά επιβλαβείς δόσεις της συνθετικής βιταμίνης στα νεογέννητα.



Νοσοκόμες από Αινταχο , Όρεγκον και Ουάσινγκτον δήλωσαν ότι η χορήγηση της βιταμίνης Κ είναι θέμα ρουτίνας και γίνονται συμφώνα με το ομοσπονδιακό πρότυπο. Το κράτος έχει δώσει εντολή να γίνονται σε όλα τα μωρά και ,όντως. Όσοι γονείς δεν επιθυμούν πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως.

Ο δρ Louise Parker ανέφερε στο British Medical Journal πως με τα σημερινά δοδεμένα δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το γεγονός πως η ένεση της βιταμίνης Κ αυξάνει τον κίνδυνο πρωϊμης παιδικής λευχαιμίας.

Η British Journal of Cancer δημοσίευσε ένα άρθρο με τους παράγοντες που σχετίζονται με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Στην έκθεση αναφερόταν ότι η ένεση της βιταμίνης Κ αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου παιδικής ηλικίας

Επόμενη μελέτη που δημοσιεύτηκε δυο χρόνια αργότερα ,ενίσχυσε τα πορίσματα της πρώτης. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι τα οφέλη της ένεσης κατά της αιμορραγίας είναι απίθανο να υπερβούν τις πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις ..”

 Και οι δυο μελέτες συνιστούν πως οι τακτική χορήγησης της βιταμίνης Κ πρέπει να εφαρμόζεται μόνο σε νεογνά υψηλού κινδύνου. Αυτά είναι μωρά των οποίων οι μαμάδες λάμβαναν φάρμακα η αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πρόωρα μωρά και όσα γεννιούνται με καισαρική τομή. Μητέρες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έκαναν διατροφή χαμηλή σε βιταμίνη Κ η χαμηλή σε λιπαρά είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν τα μωρά τους ανεπάρκεια βιταμίνης Κ.


Όσοι γιατροί και επιστήμονες ακλουθούν μια πιο φυσική προσέγγιση στο θέμα συνιστούν στις μητέρες υψηλού κινδύνου να αυξήσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ,την πρόσληψη βιταμίνης Κ ,καταναλώνοντας τροφές όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Έτσι θα λαμβάνουν τη βιταμίνη στη φυσική της μορφή και αν συνεχίσουν και μετά τον τοκετό ,τα παιδιά τους θα τη λάβουν μέσω του θηλασμού.


Στις 17 Απριλίου 1977 ένα από τα πιο αγαπητά ιατρικά περιοδικά του κόσμου το Lancet, δημοσίευσε ”..καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα υγιή μωρά, σε αντίθεση με τις τρέχουσες πεποιθήσεις , είναι απίθανο να έχουν έλλειψη βιταμίνης Κ…”

21 εκθέσεις που έχουν δημοσιευτεί σε περίοπτα ιατρικά περιοδικά, συμφωνούν ότι η πολιτική που επιβάλλει την ένεση σε όλα τα νεογέννητα, δεν βασίζεται σε έγκυρα επιστημονικά δεδομένα.


Στο VKR αναφέρεται ” πως θα μπορούσε η φύση να κάνει τέτοιο λάθος και να δώσει σε όλα τα νεογέννητα μόνο ένα απειροελάχιστο κλάσμα από την απαιτούμενη ποσότητα βιταμίνης Κ; Σίγουρα η ανθρωπινή φυλή δεν θα μπορούσε να επιβιώσει έτσι, αν σε όλα τα μωρά που γεννήθηκαν με αυτήν την ανεπάρκεια , κάνεις δεν είχε χορηγήσει βιταμίνη κατά τη γέννηση , παρά μόνο τα τελευταία χρόνια.”

Παρά το γεγονός ότι δε φαίνεται να υπάρχει κανένα στοιχειό που να συνδέει την καθολική χορήγηση της ένεσης στα νεογέννητα με την δημόσια υγεία, παρόλα αυτά το ιατρικό κατεστημένο εξακολουθεί να εγκρίνει την κρατική εντολή για χορήγηση βιταμίνης Κ ως πρακτική ρουτίνας.

Το σώμα χρησιμοποιεί πιο εύκολα βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που βρίσκονται στα φυτά και λιγότερο εύκολα συνθετικές βιταμίνες και μέταλλα. Η βιταμίνη Κ που χορηγείται από τα νοσοκομεία στα νεογέννητα είναι η συνθετική φυτοναδιόνη.Οι φυσικές μορφές της βιταμίνης Κ που βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα, ιδιαίτερα σε λαχανικά, όπως λάχανο, σπανάκι, μπρόκολο, τα σπαράγγια, τα λαχανάκια Βρυξελλών και χόρτα, ονομάζονται φυλλοκινόνη ή μενακινόνη. Ορισμένα βακτηρίδια στην εντερική οδό παράγουν επίσης μενακινόνες.

Οι ενέσεις που χορηγούνται στα νεογέννητα , οι οποίες παρασκευαστήκαν από τη Merck , Roche και Abbott δεν είναι μόνο συνθετικές αλλά περιέχουν βενζυλικη αλκοόλη αλκοόλη ως συντηρητικό.

Το 1989 το PDR οτι ”δεν υπάρχουν στοιχειά που να δείχνουν πως η μικρή ποσότητα της βενζυλικης αλκοόλης που περιέχεται στην ένεση, όταν χρησιμοποιείται όπως συνιστάται, συνδέεται με τοξικότητα”


Όμως το Νοέμβριο του 1988 το γαλλικό ιατρικό περιοδικό Dev Pharmacol Ther δημοσίευσε ” δεν μπορούμε να απαντήσουμε άμεσα στο ζήτημα της ασφάλειας τω ‘χαμηλών δόσεων’ βενζυλικης αλκοόλης σε φάρμακα που χορηγούνται σε νεογνά. Αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει την ανωριμότητας αποτοξίνωσης του βενζοικου οξέως , των προώρων νεογνών”


Μέχρι πρόσφατα η βιταμίνη που κατασκευαζόταν περιείχε υδροχλωρικό οξύ ‘για τη ρύθμιση του PH’.

Η βιταμίνη της Roche , το ΚΟΝΑΚΙΟΝ, περιέχει συστατικά όπως η φαινόλη (καρολικο οξυ – δηλητηριώδης ουσία απόσταγμα από πίσσα άνθρακα), προπυλενογλυκολη (προέρχεται από το πετρέλαιο και χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό και σε υδραυλικό υγρό φρένων) και οξικό οξύ (στυπτικός αντιμικροβιακος παράγοντας που μπορεί να μειώσει δραστικά την ποσότητας φυσικής βιταμίνης Κ που θα έχει παραχθεί στον πεπτικό σωλήνα)

Όπως αναφέρεται στην PDR και όπως αναγραφούν τα ένθετα της ένεσης των Roche, Merck kai Abbott ”μελέτες καρκινογένεσης, μεταλλαξιγενεσης η διαταραχής γονιμότητας δεν έχουν διεξαχθεί”

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να προειδοποιήσει τους υποψηφίους γονείς ότι η άγνοια και η σιωπή τους μεταφράζεται από το νοσοκομείο ως συγκατάθεση τους στο να επιτρέψουν επαγγελματίες υγείας να χρησιμοποιήσουν μια ένεση με υπερβολική δόση συνθετικής ουσίας ,που μπορεί να είναι θανατηφόρα ή τρομερά επιζήμια. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές προειδοποιούν ”Σοβαρές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων των θανατηφόρων, έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την ενδοφλέβια ένεση της φυτοναδιονης ακόμα κι όταν έχουν ληφθεί όλες οι προφυλάξεις αραίωσης της βιταμίνης για να αποφευχθεί ταχεία έγχυση..”

Παρακαλώ διαδώστε το άρθρο σε όσους περιμένουν παιδί. Έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε ποιες ουσίες εγχέονται στα παιδιά μας μέσα στην πρώτη ώρα της ζωής τους. Αν πιστεύουμε ότι μια ουσία είναι επιβλαβής έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε.


Οποιοδήποτε περιεχόμενο στον Παρόντα Δικτυακό Τόπο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, δεν συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή ιατρικής φύσης, για την οποία οφείλετε και σας συστήνεται να απευθύνεστε σε αρμόδιο επαγγελματία υγείας.



Πηγή: filonoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου