Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

«Ομοιοπαθητική & ανθρώπινες σχέσεις». Τέταρτη από σειρά εκπομπών



Η ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση, σας παρουσιάζει τον ομοιοπαθητικό Παναγιώτη Ψαρρό, στην τέταρτη από σειρά εκπομπών με θέμα:

"Ομοιοπαθητική & ανθρώπινες σχέσεις"




Όταν ο ασθενής έχει πυρετό και είναι ανήσυχος θα πάρει ένα φάρμακο που στην αδρή του μορφή, θα προκαλούσε παρόμοια πυρετική αντίδραση σ' έναν υγιή, π.χ. η Belladonna. Η ίδια ουσία στην αδιάλυτη, αλλά όμως δυναμική της μορφή, δίνει στον ομοιοπαθητικό ένα εργαλείο που διεγείρει όλους τους αντιδραστικούς μηχανισμούς του σώματος, κι έτσι μειώνει τα συμπτώματα χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τον ασθενή.

Όταν υπάρχει κατάθλιψη, ταραχή, ή προβλήματα ανησυχίας και άγχους, το φάρμακο που θα επιλεγεί είναι αυτό που αν δοθεί στην αδρή του μορφή σ' έναν υγιή θα προκαλέσει όμοια διανοητικά συμπτώματα ως μια αντίδραση στην τοξικότητα του, π.χ.Sepia, (το μελάνι της σουπιάς).

Στην Ομοιοπαθητική δεν χρησιμοποιούνται χημικά - συνθετικά φάρμακα, αλλά μόνο υλικά φυσικής προελεύσεως, που στην αδρή μορφή τους είναι τοξικά για τον άνθρωπο και γι' αυτό μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα.

Οι ερευνητικές μελέτες που ονομάζονται provings (αποδείξεις) έδειξαν καθαρά, ότι τέτοιες ουσίες στην αραιωμένη φαρμακευτική τους μορφή έχουν τη δύναμη να διεγείρουν παρόμοιες αντιδράσεις σ' ένα φυσιολογικό, υγιές άτομο.

Αυτή ή ικανότητα των φαρμάκων να δημιουργούν όμοια συμπτώματα χρησιμοποιείται από τον ομοιοπαθητικό για να δράσει θετικά στον ασθενή, κι αυτή είναι η αιτία που τον κάνει να μιλά για θεραπεία «του ομοίου με το όμοιο».

Τα βασικά ομοιοπαθητικά φάρμακα προέρχονται από τις ακόλουθες πηγές:
ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.= ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.  π.χ. Tarentula (Αράχνη). Cantharis (Ισπανική μύγα). Sepia (Σουπιά). Bufo Rana (Βάτραχος).
ΦΥΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ = ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ.  π.χ. Aconitum napellus (Ακόνιτον). Belladonna atropa (Ευθαλεία.) Bryonia alba (Bryonia). Lycopodium (Λυκοπόδιον).
ΟΡΥΚΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ = ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ π.χ. Sulphur (Θείον). Calcarea carb. (CaCo3). Nitric acid (Νιτρικό οξύ). Natrum muriaticum (Αλάτι).
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΝΟΣΟΥ (ΝΟΣΩΔΗ) π.χ. Tuberculinum (Φυματιώδης ιστός). Pyrogen (Παρασκεύασμα πύου).Hydrophobinum (Σάλιο λυσσασμένου σκύλου).
ΥΓΙΕΙΣ ΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΚΚΡΙΣΕΙΣ (ΣΑΡΚΩΔΗ) π.χ. Thyroid (Θυρεοειδής). Pituitary (Υπόφυση).
ΑΣΤΑΘΜΗΤΑ π.χ. X-ray (Ακτίνες Χ). Magnet (Μαγνήτης).

Κανένα ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν προκαλεί εθισμό, και η θεραπεία μπορεί να σταματήσει οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να συμβεί καμιά σωματική ή ψυχική αντίδραση (σύνδρομο στέρησης). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορούμε μόνοι μας να παίρνουμε ομοιοπαθητικά φάρμακα χωρίς την συμβουλή του ομοιοπαθητικού.

Η αγωγή που δίνει η Ομοιοπαθητική, κι ο τρόπος που προσεγγίζει τον άνθρωπο γενικά, τον βοηθά να μειώσει την άρνηση των οδυνηρών τραυμάτων και αναμνήσεων, τα οποία μετά μπορεί να φέρει ευκολότερα στην επιφάνεια, να τα θυμηθεί, να τα καταλάβει και να τα συζητήσει.

Με το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο, υπάρχει μια αργή σταδιακή ανάδυση των κακοποιημένων όψεων της προσωπικότητας προς την επιφάνεια, μιας μεγαλύτερης ωριμότητας και κατανόησης έτσι ώστε να μπορέσουν να αμβλυνθούν παλιότερες μνησικακίες και τελικά να επέλθει η επούλωσή τους.

Τα πάντα είναι από μέσα προς τα έξω Τα πάντα…

Στη διάρκεια της θεραπευτικής αγωγής, μπορεί να ξαναεμφανιστούν σωματικά ή ψυχονοητικά συμπτώματα, που χρόνια είχαν να φανούν και που δεν είχαν αντιμετωπιστεί επαρκώς τότε. Αυτά μπορεί να είναι παλιότερα ενοχλήματα, στάσεις ή φόβοι, αλλά συνήθως τέτοιες αντιδράσεις γίνονται ενστικτωδώς κατανοητές από τον ασθενή ως μέρος της θεραπείας, γιατί δεν μειώνεται το γενικό καλό, και η γενική ευεξία.

Οι αντιδράσεις αυτές είναι πάντα ενθαρρυντικό σημάδι, που υποδεικνύει μια ισχυρή θετική ανταπόκριση στη θεραπεία, καθώς το ομοιοπαθητικό φάρμακο ενεργεί για να εξαλείψει τα υπολείμματα της ασθένειας.

Όταν έρχονται στην επιφάνεια τέτοια συμπτώματα, μπορούμε να πούμε ότι ανοίγουν το δρόμο για έναν πιο ελεύθερο εαυτό, δίνοντας μια βαθύτερη κατανόηση και σημασία σε τομείς που πριν ήταν μπλοκαρισμένοι και παραποιημένοι και γι' αυτό ακατανόητη.

Λόγω άγνοιας πολλές φορές, υπάρχει ακόμα πολύ σύγχυση όσον αφορά την Ομοιοπαθητική - το τι είναι και το πώς ενεργεί και στο ευρύ κοινό, αλλά και στον ιατρικό χώρο. Συχνά εσφαλμένα, συγχέεται με τη βοτανοθεραπεία, επειδή μερικά φάρμακα όπως είπαμε παραπάνω, προέρχονται από εκχυλίσματα φυτών. Εδώ ας γίνει σαφές ότι τα ομοιοπαθητικά έχουν μόνο την μνήμη χωρίς την αδρή ουσία.

Ο Hahnemann ανακάλυψε εκτός από τον νόμο των ομοίων που μας τον έχει αναφέρει και ο Ιπποκράτης, την αραίωση και εισήγαγε την τεχνική της δυναμοποίησης, δηλαδή την απελευθέρωση της ενεργειακής δομής της ουσίας του εκάστοτε χορηγούμενου ομοιοπαθητικού φαρμάκου.
Ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς έφτασε ο Hahnemann στην τεχνική αυτή, αν προσήλθε από την προηγούμενη ενασχόληση του με τη Χημεία ή από καθαρά θεία έμπνευση.

Το γεγονός είναι ότι βρήκε έναν πολύ απλό τρόπο να ανασύρει τη θεραπευτική ενέργεια μέσα από την ουσία, χωρίς να αλλάζει η δονητική της συχνότητα.

Η Ομοιοπαθητική δεν είναι ούτε υποβολή, ούτε σύστημα θεραπευτικής πανάκειας. Είναι ένα καθαρά επιστημονικό σύστημα θεραπείας, σεβαστό, αποδεκτό που διδάσκεται σ' όλο τον κόσμο. Στην Αγγλία είναι ενταγμένη στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δίνονται στις συνταγές του.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην Ομοιοπαθητική, γιατί θεωρούν μια πρώτης τάξεως αγωγή και προσέγγιση στη νόσο, και όχι απλά ως μια άλλη επιλογή μετά από την αποτυχία των παραδοσιακών μεθόδων. Και αυτό ισχύει και για τα ψυχονοητικά και για τα σωματικά.


Για να δείτε την τρίτη εκπομπή πατήστε εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου