Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Η Έρευνα για την Κρίση (2010-2014), εκδ. Κέδρος. Της Κρυσταλίας ΠατούληΗ Έρευνα για την Κρίση (2010-2014) Εκδόσεις κέδρος, με βάση το ερώτημα: «Ποιές αιτίες μας έφεραν ως εδώ, και κυρίως τί πρέπει να κάνουμε;


182 πρόσωπα των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, από το 2010 μέχρι σήμερα, συμμετείχαν στην ακτιβιστική Έρευνα για την κρίση με βάση το ερώτημα «Ποιες αιτίες μας έφεραν ως εδώ, και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε;». Όλες οι απαντήσεις  μέχρι στιγμής, δημοσιεύτηκαν στο tvxs.gr, δημιουργώντας έναν δημόσιο διάλογο άνω των 290 άρθρων και συνεντεύξεων με επιπλέον υποερωτήματα ανάλογα και με την τρέχουσα επικαιρότητα. Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας μόλις κυκλοφόρησαν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Κέδρος.


Η Κρυσταλία Πατούλη, δημοσιογράφος – σύμβουλος Ψ.Υ., ήρθε σε επαφή γι’ αυτήν την ακτιβιστική έρευνα, με φορείς, συλλόγους, ενώσεις και εκδοτικούς οίκους, για να επικοινωνήσει με όσο το δυνατόν περισσότερα πρόσωπα από το χώρο των γραμμμάτων, των επιστημών και των τεχνών που διαμένουν και εργάζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προσκαλώντας όσους επιθυμούν να συμμετέχουν και με ανοιχτή πρόσκληση από το 2011.


Τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν στο ΚΕΘΕΑ, που συμβάλλει καθοριστικά εδώ και δεκαετίες στην επίλυση κρίσεων προς την ανεξαρτητοποίηση και στη ΜΕΡΙΜΝΑ που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των απωλειών στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

Μέχρι στιγμής, συμμετείχαν στην έρευνα απαντώντας την ερώτηση «Ποιές αιτίες μας έφεραν ως εδώ, και κυρίως τί πρέπει να κάνουμε;» οι εξής:

   2. Αρλέτα
    9. Νάσος Βαγενάς
    36. Ευσταθία
   103. Κώστας Ντάρας (ο οποίος επέλεξε να είναι μέσα από τους στίχους των τραγουδιών του Νικόλα Άσιμου, σε μία φανταστική συνομιλία - συνέντευξη μαζί του.
   158. Karl Heinz Roth

    Ειδικότερα και για την Κύπρο, συμμετέχουν στην έρευνα οι εξής:


Παράλληλα, με βάση το ερώτημα της έρευνας “Τί πρέπει να κάνουμε”, εκτός από τα πρόσωπα που αναφέρθηκαν παραπάνω, πολλά από αυτά δίνοντας επίσης πλήθος άλλων άρθρων και συνεντεύξεων με επιπλέον υποερωτηματα ανάλογα με την επικαιρότητα, απάντησαν (π.χ. με αφορμή τις εκλογές 2012, τα προβλήματα δικαιοσύνης, τα εργασιακά, τις ευρωεκλογές, την άνοδο της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, κλπ.) και οι εξής, επίσης:

   1. Αλέξης Πανσέληνος
   2. Ανδρέας Μήτσου
   3. Βασίλης Παπαθεοδώρου
   4. Γιώργος Παναγιωτάκης
   5. Θεόδωρος Κουτρούκης
   6. Λ. Κονιόρδου – Λ. Μυριβήλη – Κ. Λεμπέση
   7. Τεύκρος Μιχαηλίδης
   8. Χριστόφορος Κάσδαγλης
   9. Μαρία Μποντίλα
   10 Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
   11. Σπύρος Βλαχόπουλος
   12. Κώστας Χρυσόγονος
   13. Μάκης Καραγιάννης
   14. Κατίνα Τέντα – Λατίφη
   15. Κατίνα Σηφακάκη
   16. Φώτης Τερζάκης
   17. Άννα Φραγκουδάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου