Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Με γνώρισα, γνωρίζοντας σε…Καλημέρα και καλό μήνα σε όλες τις φίλες και τους φίλους!Οι άνθρωποι είναι συχνά παράλογοι και εγωκεντρικοί, και έχουν υπερβολικές απαιτήσεις.
Συγχώρησέ τους, έτσι κι αλλιώς.

Αν δείχνεις καλοσύνη, οι άνθρωποι μπορεί να σε κατηγορήσουν για εγωιστικά, απώτερα κίνητρα.
Δείχνε καλοσύνη, έτσι κι αλλιώς.

Αν είσαι επιτυχημένος, θα κερδίσεις κάποιους ψεύτικους φίλους και κάποιους αληθινούς εχθρούς.
Να πετυχαίνεις, έτσι κι αλλιώς.

Αν είσαι έντιμος και ειλικρινής, οι άνθρωποι μπορεί να σε εξαπατήσουν.
Να είσαι έντιμος και ειλικρινής, έτσι κι αλλιώς.

Αυτό που ξοδεύεις χρόνια για να χτίσεις, κάποιος μπορεί να το γκρεμίσει σε μια ημέρα.
Χτίζε, έτσι κι αλλιώς.

Αν βρεις γαλήνη και ευτυχία, οι άνθρωποι μπορεί να σε ζηλέψουν.
Να είσαι ευτυχισμένος, έτσι κι αλλιώς.

Το καλό που κάνεις σήμερα, οι άνθρωποι μπορεί να το ξεχάσουν αύριο.
Κάνε το καλό, έτσι κι αλλιώς.

Μπορεί να δίνεις στον κόσμο ό,τι καλύτερο έχεις, αλλά να μην είναι ποτέ αρκετό.
Δίνε στον κόσμο ό,τι καλύτερο έχεις, έτσι κι αλλιώς.

Βλέπεις, σε τελική ανάλυση, όλα είναι ανάμεσα σ' εσένα και στον Θεό.
Έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν ήταν ανάμεσα σ' εσένα και στους άλλους.

Μητέρα Τερέζα
Ερώτηση: Γιατί να μπει κανείς στον κόπο να χτίσει ένα καινούργιο σύστημα αξιών και πεποιθήσεων, αφού όλες αυτές οι πεποιθήσεις δεν θ' αντιστοιχούν σε καμιά αλήθεια;

Ντον Μιγκέλ: Το ν' αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου είναι η προσωπική σου επιλογή. Δεν χρειάζεται ν' αλλάξεις τις πεποιθήσεις ή το όνειρό σου, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Μπορείς να εξακολουθήσεις να ζεις μέσα στο δράμα - δεν υπάρχει λόγος να τερματίσεις τον πόνο, να θέσεις τέλος στην οργή, τη ζήλια ή την ντροπή σου.

Δεν σε αναγκάζει κανείς να πάψεις να βασανίζεις ή να τιμωρείς τον εαυτό σου, να διακόψεις όλες αυτές τις αντιπαραθέσεις με τους ανθρώπους που αγαπάς. Δεν υπάρχει λόγος να πάψεις να είσαι αυτό που είσαι. Υπάρχει, όμως, ένας καλύτερος τρόπος να κάνεις ό,τι μέχρι τώρα έκανες.

Δεν είναι ότι πρέπει ν' αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου. Είναι ένα ζήτημα επιλογής που υπάρχει εδώ, μπροστά σου, που υφίσταται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Μας το δίδαξε ο Βούδας, μας το δίδαξε ο Ιησούς. Πολλοί δάσκαλοι και σοφοί σε όλο τον κόσμο έχουν πει το ίδιο ακριβώς πράγμα.  

Ανακάλυψαν έναν καλύτερο τρόπο ζωής, έναν καλύτερο τρόπο για να αλληλεπιδρά κανείς με τους γύρω του, κι αυτήν την ανακάλυψη την μοιράστηκαν, την κοινοποίησαν.

Ποτέ δεν θα σου έλεγα ότι πρέπει ν' αλλάξεις - σου λέω μόνο ότι υπάρχει κι ένας άλλος δρόμος. Μπορείς να τον ακολουθήσεις ή να συνεχίσεις αυτόν που μέχρι τώρα πορεύεσαι. Αλλά και η αγάπη είναι μια επιλογή, κι αυτό είναι το θέμα: υπάρχει ένας άλλος δρόμος. 


ΠΑΡΑΣΙΤΑ

Σύμφωνα με τους Τολτέκους, όλοι οι άνθρωποι που έχουν εξημερωθεί,(εκπαιδευτεί) είναι ασθενείς. Νοσούν, επειδή υπάρχει ένα Παράσιτο που ελέγχει το μυαλό και τον εγκέφαλό τους. Τροφή για το Παράσιτο αποτελούν τα αρνητικά συναισθήματα που πηγάζουν από τον φόβο.Ο Κάρλος Καστανέντα μάς λέει: «Κάθε δρόμος είναι μονάχα ένας δρόμος, και δεν είναι ντροπή, ούτε για σένα ούτε για τους άλλους, να τον εγκαταλείψεις κάποια στιγμή, αν έτσι σου υπαγορεύει η καρδιά σου... Κοίταξε κάθε δρόμο, με προσοχή κι επιφυλακτικότητα. Δοκίμασε τον όσες φορές κρίνεις εσύ πως είναι απαραίτητο. Σκέψου και διαλογίσου πάνω σ' αυτόν. Κι ύστερα, θέσε στον εαυτό σου ένα και μόνο ερώτημα. Έχει αυτός ο δρόμος καρδιά; Αν έχει είναι καλός, αν δεν έχει, είναι άχρηστος...»


Παναγιώτης Ψαρρός
Ομοιοπαθητικός
2109919619 - 6974130244

 

Τέσσερις Συμφωνίες
Το εγχειρίδιο
Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου