Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Νους - Βιώνοντας την ζωντανή παρουσία
Καλημέρα και καλό Μήνα σε όλες τις φίλες και τους φίλους!…Εγώ είμαι ειρήνη.


Τι λέτε κύριε, σας ρώτησα ποιος είστε.

Α! Εννοείτε κατά δήλωση. Κατά δήλωση λέγομαι Θεόδωρος Λαοευπατρίδης, γεννημένος στην Αθήνα στις 24-3-1957. Έχω σπουδάσει φυσικές επιστήμες,  ιδιαίτερα τις Ανθρωπιστικές.Τρείς Νόμοι της Φύσης

Ένα μικρό απόσπασμα από το εξαιρετικό βιβλίο του κ. Μηνά Καφάτου

Συμπληρωματικότητα - Αναδρομή - ΔιαδραστικότηταΟ πρώτος είναι ο Νόμος της Συμπληρωματικότητας (Integrated Polarity ή Complementarity). Σύμφωνα με το νόμο αυτό τα αντίθετα δημιουργούν ζεύγη, παρέχοντας τοιουτοτρόπως ενότητα μέσω διαφοροποίησης. Οι λογικές παραδοχές είναι μάλλον «Ναι και/ ή Όχι» παρά «Ναι ή Όχι». Ο δεύτερος είναι ο Νόμος της Αναδρομής (Recursion ή Universality). Η αρχαία παράδοση των ερημιτών, καθώς και πολλές μεταγενέστερες παραδόσεις αναφέρουν: «Όπως εδώ, έτσι και αλλού», «Στον Ουρανό όπως και στη Γη». Ο τρίτος νόμος είναι ο Νόμος της  Διαδραστικότητας (Flow. Ο επιστημονικός όρος είναι Δημιουργική Διαδραστικότητα, Creative Interactivity): «τὰ πάντα ῥεῖ», ο νόμος του Ηράκλειτου.


Η σύγχρονη κβαντική θεωρία αναφέρει ότι ο νους έχει θεμελιώδη σημασία για την πραγματικότητα του κόσμου. Οι αρχαίες σοφές διδασκαλίες, επίσης, είχαν την άποψη ότι ο νους είναι θεμελιώδους σημασίας στη διαμόρφωση του κόσμου μας. Εντούτοις, η μη κατανόηση του νου τον καθιστά μάλλον εχθρό παρά φίλο του εαυτού μας. Στο Βιώνοντας τη Ζωντανή Παρουσία μπορούμε να εξερευνήσουμε και να αναλογιστούμε τα πορίσματα τόσο της επιστήμης όσο και των αρχαίων συστημάτων, προκειμένου να κατανοήσουμε την πραγματικότητα που δημιουργεί ο νους μας.


Καταλαβαίνουμε ότι ο νους είναι ένα ισχυρότατο εργαλείο και ότι μπορεί να διαμορφωθεί και να ισχυροποιηθεί, όπως ακριβώς και το σώμα. Τα πορίσματα της επιστήμης και της αρχαίας σοφίας μπορούν να μας δώσουν μια ολοκληρωμένη προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή.


Όπως προανέφερα, όταν οι παγκόσμιες αλήθειες για τον ρόλο του μυαλού εφαρμοστούν στην καθημερινότητα, καθίστανται κοντινές και πρακτικές και μπορούν να μετατραπούν σε ισχυρά εργαλεία σε κάθε στιγμή της ύπαρξής μας. Πιο συγκεκριμένα, ο νους μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος μας, να μας απελευθερώσει από τα δεσμά του χρόνου, που φαίνεται να μας καταδυναστεύει.


Όμως, πώς θα γίνει αυτό; Μια σίγουρη μέθοδος είναι να παρατηρήσουμε την αναπνοή μας: εισπνοή, εκπνοή και το σημείο ανάμεσα στις δύο ανάσες. Αυτά συγκροτούν την τριάδα της Ζωής. Το σημείο ανάμεσα στις σκέψεις είναι το σημείο όπου βρίσκεται η πηγή των σκέψεων: αρχή, διατήρηση και τέλος, το άλφα και το ωμέγα γίνονται ένα. Η αρχή και το τέλος γίνονται ένα. Πριν από την αρχή υπήρχε το κενό της ύπαρξης.


Το κενό δεν σημαίνει άδειο, σημαίνει τί-πο-τα, τί-πο-τα. Στο κενό υπάρχει το τίποτα. Όμως, όλα είναι στο κενό, όλες οι πιθανότητες βρίσκονται στο κενό. Στο φυσικό σύμπαν αυτό ονομάζεται κβαντικό κενό. Όλα ξεπηδούν μέσα από το κβαντικό κενό.

Έτσι, σήμερα οι φυσικοί ισχυρίζονται ότι εάν καταλαβαίναμε το κβαντικό κενό, θα μπορούσαμε να καταλάβουμε τη φυσική. Το ίδιο όμως είχε πει και ο Βούδας. Το Τάο είναι ακριβώς το ίδιο. Η Βεντάντα κηρύσσει ότι η Επίγνωση είναι τριαδική και είναι κενή. Εφόσον κατανοήσεις το κενό, τότε βρίσκεσαι ακριβώς εκεί. Το καίριο σημείο είναι ότι αρχή και τέλος είναι το ίδιο.


Σύμφωνα με τον αποκρυφιστικό Χριστιανισμό, τον Βουδισμό, τον Σιβαϊσμό, το Τάο, τη Βεντάντα, ότι έχει σχήμα και φυσική ύπαρξη προήλθε από το ασχημάτιστο. Στην περίπτωση αυτή από τι είναι φτιαγμένο το πρώτο στάδιο; Αυτή είναι η Ύπαρξη. Ας δούμε τον εαυτό μας, την αναπνοή μας. Η αναπνοή μας λειτουργεί συνεχώς, αλλά μια μέρα σταματά. Όταν αναπνέετε, προσέξτε όχι τους ήχους, αλλά αυτόν που αφουγκράζεται τους ήχους. Ποιος ακούει; Εξερευνήστε αυτό. Αυτό είναι το «Εγώ είμαι αυτό». Το ένα πίσω από όλους τους ήχους, τόσο απλά.


Μπορούμε να εξερευνήσουμε μαζί αυτήν την βαθιά αλήθεια εδώ και τώρα, καθώς διαβάζετε αυτές τις σελίδες. Ελάτε μαζί μας στην Ύπαρξη.   


Και παρακάτω αναφέρει: Οι αρχαίες διδασκαλίες μας λένε ότι μέσα στο ανθρώπινο σώμα βρίσκεται η Σελήνη και ο Ήλιος, ότι υπάρχουν λουλούδια, ότι υπάρχουν τα πάντα, «όπως επάνω, έτσι και κάτω». Έτσι, στην ιατρική του δυτικού κόσμου, και μέχρι να το συνειδητοποιήσουν οι γιατροί, θα θεραπεύεται μόνο η επιφάνεια. Ωστόσο, αν παρατηρήσουμε συμπλέγματα γαλαξιών, θα δούμε ότι μοιάζουν με νευρώνες! Μοιάζουν με τους νευρώνες που υπάρχουν στον εγκέφαλο.

Συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει μόνο μια Ενέργεια, μια Επίγνωση, και αυτό είμαστε εμείς: μια Ενέργεια, παντού.Το πείραμα της διπλής σχισμήςΌταν συναντάς έναν παλιό φίλο, τον αγκαλιάζεις και κλείνεις τα μάτια. Τι συμβαίνει τότε; Περνάς πέρα από το στάδιο της εξωτερικής εμφάνισης. Όταν κλείνεις τα μάτια επικοινωνούν οι καρδιές σας. Αυτό το κάνουμε κάθε βράδυ, το να κλείνουμε τα μάτια μας. Εάν δεν κλείσουμε τα μάτια όταν πηγαίνουμε για ύπνο, θα τρελαθούμε, έτσι δεν είναι; Ένα από τα μεγάλα προβλήματα στην σύγχρονη κοινωνία είναι ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να αποκοιμηθούν. Όταν δεν μπορείς να αποκοιμηθείς, ερωτεύεσαι ξανά τον εαυτό σου, σωστά;


Δυστυχώς, για την επιστήμη αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα: δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στην επιστήμη που να μιλά για την αγάπη, την ευτυχία ή την Ανάντα( τέλεια ευδαιμονία), την πληρότητα της αυτό-Επίγνωσης. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Γι' αυτό τον λόγο στρεφόμαστε σε πνευματικές πρακτικές και στον διαλογισμό, προκειμένου να βιώσουμε την αγάπη, που υπάρχει πάντοτε ανάμεσα στις ανάσες, ανάμεσα στις σκέψεις.


Βιώνοντας Το Κβαντικό Σύμπαν

Συνέντευξη του καθηγητή Κβαντομηχανικής Μηνά Καφάτου, στον κ. Γιώργο Σαχίνη


Αν ενδιαφέρεστε για τις αναπνοές εδώ

Αν ενδιαφέρεστε για το ενεργειακό πεδίο εδώ
 Οποιοδήποτε περιεχόμενο στον Παρόντα Δικτυακό Τόπο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, δεν συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή ιατρικής φύσης, για την οποία οφείλετε και σας συστήνεται να απευθύνεστε σε αρμόδιο επαγγελματία υγείας


Βιώνοντας τη Ζωντανή Παρουσία
ΜΗΝΑΣ Κ. ΚΑΦΑΤΟΣ
Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα

Εδώ το site του κ. Μ. Καφάτου: http://www.menaskafatos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου