Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

ΜαγνητισμόςΜαγνητισμός. Οι άνθρωποι, πράγματι, δυσκολεύονται να πιστέψουν πως ο μαγνητισμός όντως υπάρχει και πως γύρω από το σώμα τους έχουν μαγνητικό πεδίο, συνηθισμένοι και διδαγμένοι να πιστεύουν σε όλα όσα είναι ορατά και σε όσα μπορούν να αντιληφθούν δια μέσου των αισθήσεών τους. Έτσι, όσον αφορά κάθε τι αόρατο, στέκονται στο χώρο της δυσπιστίας και, κατά συνέπεια, της απιστίας. Ως προς αυτό, ας διασαφηνίσω ώστε να γίνει κατανοητό ότι, όταν λέμε ‘’ αόρατο ΄΄ , δεν εννοούμε με κανένα τρόπο ΄΄ ανύπαρκτο ΄΄. Ο αέρας δεν φαίνεται, όμως υπάρχει. Έχεις τις αποδείξεις μέσα από τις αισθήσεις σου. Το μαγνητικό πεδίο της γης δεν είναι ορατό, είναι όμως απολύτως υπαρκτό, όπως και το μαγνητικό πεδίο ενός μαγνήτη, το οποίο δεν μπορούμε να το δούμε με τα μάτια μας, κι όμως υπάρχει.

Καθετί το ορατό, το αισθητό και υπαρκτό που βρίσκεται γύρω μας, είναι πρόσκαιρο, σε μόνιμη κίνηση προς την αποσύνθεση. Καθετί το αόρατο, είναι υπαρκτό, με συνεχή κίνηση προς το άφθαρτο και αθάνατο. Ο άνθρωπος, εκτός από το υλικό του σώμα, (Εγώ)έχει και το πνευματικό του σώμα (Συνείδηση)και το ψυχικό του σώμα (Εαυτό). Και ενώ το σαρκικό σώμα ως ορατό βρίσκεται σε συνεχή κίνηση προς την αποσύνθεση, τα άλλα δύο σώματα, τα αόρατα του, δύνανται με πίστη να κινηθούν προς το άφθαρτο και αθάνατο.

Όλα όσα υπάρχουν στον πλανήτη γη, από την κατώτερη κτίση, την υλική, τη ζωική, έως και την ανώτερη, την ανθρώπινη, τα πάντα ζουν οριοθετημένα μέσα στο μαγνητικό τους πεδίο. ( Ζουν την ζωή τους υποταγμένα και σύμφωνα με τον Δημιουργικό Λόγο).

Μόνο ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τις εντολές στο μαγνητικό του πεδίο, αλλάζοντας και όλα τα γεγονότα της ζωής του, σύμφωνα με τη θέληση του. Έτσι μπορεί να έλκει και τη μέλισσα και τη σφήκα· και το καλό και το κακό· και την καλοσύνη και το μισός· τα όμορφα γεγονότα της ζωής που θέλει και τα άσχημα γεγονότα της ζωής που δεν θέλει· το ναι και το όχι, το θάρρος ή το φόβο. Αυτό εξαρτάται από το είδος των εντολών του μαγνητικού του πεδίου. 

Ο άνθρωπος μπορεί να οδηγήσει όλοι του την ύπαρξη στη φθορά και στην αποσύνθεση, μπορεί όμως πολύ πιο εύκολα να οδηγήσει όλοι του την ύπαρξη- και τα τρία του σώματα ολοτελώς- στο άφθαρτο και στο αθάνατο. Εδώ είναι και τα όρια του μαγνητισμού του. Αυτόν τον στόχο έχουν στην καρδιά τους οι αληθινοί μύστες. ( Ο αληθινός μύστης για μένα είναι ο λάτρης της ζωής ο λάτρης της καθαρής συνείδησης – ψυχής. Ο διψασμένος στην έρημο για νερό, ο διψασμένος στη ζωή για την Πηγή, για το Δημιουργό και την αιτία της ζωής, ο ερωτευμένος και ακούραστος κυνηγός της αρετής).

Ας μην ξεχνάμε ότι ήμαστε πνευματικά όντα σε ένα γήινο ταξίδι, και όχι γήινα όντα που θα έχουμε μια πνευματική εμπειρία. Πολλοί θα ρωτήσουν και πως έγινε αυτή η πτώση; ή πτώση του ανθρώπου ξεκίνησε από την επιλογή του για γνώση, για μάθηση……

Σκόπιμη επανάληψη. Πότε η επανάληψη είναι κόπος και πότε σοφία;

Η επανάληψη στα καλά είναι δύναμη και σοφία. Η επανάληψη σε όλα εκείνα που καλλιεργούν την τελειότητα της αρετής του ανθρώπινου πνεύματος όταν γίνεται με επίγνωση, είναι δύναμη ζωής.
Η επανάληψη στα άσχημα είναι και αυτή δύναμη που οδηγεί στο θάνατο, γι΄ αυτό και λέγεται οσμή θανάτου. Η επανάληψη όλων εκείνων που εμποδίζουν την καλλιέργεια του πνεύματος μας, κρατώντας το χαμηλά, χωρίς δυνατότητα εξέλιξης, είναι πνευματικός θάνατος και βεβαιωμένη βλακεία.

Κανόνας Πρώτος: Για να ολοκληρωθούν τα γεγονότα της ζωής του ανθρώπου, πραγματοποιούνται επτά κινήσεις.

Κανόνας Δεύτερος: Ο άνθρωπος ζει και βιώνει σε γεγονότα ζωής , ό, τι γράφει ο μαγνητισμός του.

Παρατήρηση: Τα γεγονότα της ζωής του κάθε ανθρώπου, εσωτερικά και εξωτερικά, έχουν ουσία ίδια με τις εντολές που υπάρχουν στο μαγνητικό του πεδίο.

Η ποιότητα που διέπει τις δυνάμεις μας καθορίζεται και οριοθετείται από τον εσωτερικό μας λόγο. 
Η ποιότητα του εσωτερικού λόγου δίνει τον προσωπικό χρωματισμό στο νερό της ζωής του κάθε ανθρώπου. 
Το νερό της ζωής μέσα στον κάθε άνθρωπο δέχεται την ποιότητα του εσωτερικού του λόγου και αναδεικνύεται ή νερό ζωής ή νερό θανάτου· ή λόγος που ζωογονεί όλες τις δυνάμεις και φωτίζει την ψυχή, δίνοντας πνευματική καθαρότητα σε όλο τον άνθρωπο ή λόγος που απομυζεί και νεκρώνει όλες τις δυνάμεις και σκοτίζει, βυθίζοντας την ψυχή σε ψύξη και τον άνθρωπο σε πνευματική νέκρωση.

Βασική αρχή ζωής: Ο άνθρωπος είτε το θέλει είτε δεν το θέλει, είτε το γνωρίζει είτε το αγνοεί, είναι το απόσταγμα όλου του λόγου που μέσα του φέρει.

Ο χρωματισμός, η ποιότητα που έχει δεχθεί το νερό της ζωής σου, είναι η δύναμη που βαπτίζει και εντολοποιεί τις ακτίνες του μαγνητικού σου πεδίου.

Ο λόγος που μέσα σου έχεις ενσαρκώσει δίνει την όποια ποιότητα συμβεί να έχει το νερό της ζωής σου. Αυτή είναι η πρώτη κίνηση στις ανθρώπινες δυνάμεις.

 Δεύτερη κίνηση: Η βάπτιση του μαγνητικού σου πεδίου, το οποίο καθώς περνά μέσα από το νερό της ζωής σου, δέχεται την ίδια ποιότητα μέσα σου.

Τρίτη κίνηση: το μαγνητικό σου πεδίο εμποτίζει τα μόρια και τα άτομα του υλικού και πνευματικού σου σώματος με την ίδια ποιότητα που δέχθηκε.

Τέταρτη κίνηση: από τα εμποτισμένα μόρια και άτομα του σώματος γεννιούνται συναισθήματα και αισθήματα ίδιας ποιότητας με αυτήν που δέχθηκαν μέσα τους.

Πέμπτη κίνηση: η λογική σου δύναμη αποκωδικοποιεί και αναλύει βάσει των διαφορών. (Διαφορές είναι οι εσωτερικές σκέψεις οι οποίες μεταφέρουν μέσα τους την ποιότητα που δέχθηκαν).

Έκτη κίνηση: ο εξερχόμενος λόγος εξωτερικεύει στην κάθε λέξη του όλο το εσωτερικό μας ΄΄ είναι ΄΄  , έχοντας ως επέκτασή του όλες μας τις εσωτερικές εκδηλώσεις, σωματικές και πνευματικές (Σωματικές και πνευματικές εκδηλώσεις: οι συμπεριφορές μας, ένα χτύπημα ή ένα χάδι, είναι σωματικές εκδηλώσεις του λόγου που επικρατεί στον άνθρωπο τη στιγμή που το εκδηλώνει. Μια γλυκιά ματιά, μια σκέψη – καλή ή άσχημη – ένα συναίσθημα, είναι εκδηλώσεις του λόγου που κυριαρχεί εκείνη τη στιγμή στο πνευματικό σώμα του ανθρώπου).  Ο εξερχόμενος λόγος και οι εκδηλώσεις μας μεταφέρουν μέσα τους την ποιότητα που δέχθηκαν.

Έβδομη κίνηση: σε όλα σου τα πεδία ζεις, βιώνεις όλα τα γεγονότα της ζωής σου, εσωτερικά και εξωτερικά, σύμφωνα με την ποιότητα του λόγου που μέσα στο νερό της ζωής σου έχεις ενσαρκώσει.
Η ποιότητα του εσωτερικού σου ΄΄ είναι ΄΄ , είναι αυτή που καθορίζει όλα σου τα πεδία, καθορίζει τον προσωπικό σου σκοπό, οριοθετεί την προσωπική σου στάση απέναντι στη ζωή και σε όλα όσα σε περιβάλλουν. Σε αναδεικνύει κατώτερο ή ανώτερο, εχθρικό ή φιλικό, άπιστο ή πιστό, απάνθρωπο ή άνθρωπο. Αυτή η ποιότητα του εσωτερικού σου ΄΄ είναι ΄΄ στο νερό της ζωής σου, οριοθετεί με τι είδους σύμμαχο ή συμμάχους θα έχεις επαφή στον ουράνιο θόλο της ψυχής σου, όπως επίσης, εάν αυτό θα γίνεται με επίγνωση ή με άγνοια.

Τα εγώ
Εγώ ο Τρομοκράτης. Πνεύμα της οργής, θυμός, νευρικό, φιλόνικο, απότομο, απρόσμενο, τρόμου, βίαιο, παρορμητικό.

Εγώ ο  Καημένος, ή Θύμα. Το πνεύμα της θλίψης. Παρακαλώ λυπηθείτε με, θλιμμένο, σκυθρωπό, ανασφαλές, καταθλιπτικό, ανήμπορο, δυστυχισμένο, πικρό, αχάριστο, συμφορά, άμοιρο, ταλαίπωρο, φούσκες εγωισμού.

Εγώ ο  Απόμακρος. Το πνεύμα του κινδύνου. Απών, δεν είμαι εδώ, απουσιάζω, αφανής, δυσπρόσιτος, απλησίαστος, απέχω, αζύγωτος, δεν ζει στο παρόν, αδυνατεί να ακούσει τι του λες. Αυτός ο άνθρωπος σπέρνει μέσα σε αυτούς που τον πλησιάζουν την αποστροφή, θέλεις να απομακρυνθείς από αυτόν.

Εγώ το πνεύμα της Ανάγκης. Ανακριτής. Εξουσιαστικό, δεν δέχεται την αποτυχία, θανατηφόρος κριτής, συμφεροντολόγος, φιλόκερδος, πλεονεξία, ακόρεστη απληστία, υποκριτής, υπερήφανο, διαχειριστικό, άρχων διδάσκων, δεν παραδέχεται λάθος, σωτήρας, μπορεί να αποκληρώσει το ίδιο του το παιδί. Προτίμα γλάστρα κοντά του παρά λογικό ελεύθερο ον.

Τι εσωτερικό διάλογο έχει κάποιος μέσα του;

Τι λόγους έχει μέσα του ενσαρκώσει;

Ποια ποιότητα κυριαρχεί στο νερό της ζωής του;

Σε αυτά, όποιος θέλει απαντά.

Το παράδοξο της επιστημονικής μεθόδου
Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες θεωρούν σαν πραγματικό κόσμο, τον κόσμο στον οποίο μπορούν να επαναλάβουν μια πειραματική διαδικασία με ακρίβεια και επιτυχία… Τότε θεωρούν ότι τα αποτελέσματα έχουν αποδείξει, ότι το προς εξέταση ζήτημα ισχύει ή όχι…
  
Τα αποτελέσματα μάλιστα αυτά, τα στοιχειοθετούν σε «φυσικούς νόμους», τους οποίους από εκεί και στο εξής θεωρούν πραγματικούς, μόνιμους και σταθερούς… Όμως έχουν παραβλέψει κάτι ουσιαστικό… Ποιο…
  
Το "αναμενόμενο θαύμα" των προσδοκιών τους... Τον τρόπο που υλοποιείται ο αισθητός κόσμος… Δηλαδή τον τρόπο που λειτουργεί η Συνειδητότητα… Η οποία δεν είναι τίποτε άλλο, από την καταγραφή των δικών μας συνειδήσεων… Όμως συνείδηση είναι μια σειρά από πληροφορίες… Όπου μια σειρά από πληροφορίες αποτελεί επίσης μια επιστημονική διαδικασία… Η επιστημονική μέθοδος δηλαδή, είναι μια καταγεγραμμένη διαδικασία από πράξεις οι οποίες επαναλαμβάνονται… Η επιστημονική μέθοδος δηλαδή, είναι μια καταγεγραμμένη συνείδηση η οποία επαναλαμβάνεται ώστε να δώσει το ίδιο αποτέλεσμα… 
Η επαναλαμβανόμενη όμως συνείδηση καταγράφεται στη Συνειδητότητα και κατόπιν υλοποιεί το αποτέλεσμα μόνη της… μιας και η Συνειδητότητα είναι ο αισθητός κόσμος ο οποίος διέπεται από τους «φυσικούς νόμους»…

Δηλαδή, η επιστημονική μέθοδος, μέσω της επανάληψης, ακριβώς της ίδιας διαδικασίας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, στην καταγραφή του αποτελέσματος στη Συνειδητότητα… Μια καταγραφή, η οποία από εκείνη τη στιγμή και μετά, θα ανήκει στην δική μας πραγματικότητα και στους δικούς μας «φυσικούς νόμους»… 
Τι σημαίνει αυτό… Σημαίνει ότι η επιστημονική μέθοδος, στην ουσία έχει την ικανότητα να τροποποιεί υπάρχοντες «φυσικούς νόμους» με απλή αλλαγή της διαδικασίας εφαρμογής τους, ή να δημιουργεί νέους, με συνεχή επανάληψη μια νέας και άγνωστης μεθόδου… 

Μεθόδου, η οποία αν επιμείνεις, στο τέλος θα πάρεις τα επιθυμητά αποτελέσματα… Αποτελέσματα τα οποία βρίσκονται από την αρχή στη συνείδησή σου (μιας και είναι προϊόντα της σκέψης σου), αλλά δεν ίσχυαν όταν ξεκίνησες να τα εξετάζεις…

Διότι "τα πάντα ρει"...Βιβλιογραφία:

Παναγιώτης Παναγόπουλος Αέναον

estiakoscyclos.blogspot.gr/2014/02/blog-post_23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου