Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Μητέρα συναισθηματικές καταστάσεις και προγεννητική φροντίδα



Σε μια εποχή, όταν μαθαίνουν ότι η υγεία μας είναι σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνεται στην μήτρα, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να μελετήσει τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη του εμβρύου. Μεταξύ αυτών των παραγόντων θα πρέπει να εξετάσει ειδικότερα τις συναισθηματικές καταστάσεις της εγκύου γυναίκας.

Από την διαισθητική γνώση στην επιστημονική γνώση

Σε πολλές παραδοσιακές κοινωνίες είχαν μια διαισθητική γνώση των αποτελεσμάτων της μητρικής συναισθηματικές καταστάσεις στην ανάπτυξη του εμβρύου. Ήταν κατανοητό ότι το καθήκον της κοινότητας είναι η προστασία των συναισθηματικές καταστάσεις των εγκύων γυναικών. Για παράδειγμα, έχω ακούσει ότι σε μια εθνοτική ομάδα της Δυτικής Αμαζονίας μεταδίδουν την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν να διαφωνήσει με μια έγκυο γυναίκα, και, αν κατά τύχη αρχίσουν να μαλώνουν, θα πρέπει πάντα να βεβαιωθείτε ότι η μητέρα-να-να θα έχουν η τελευταία λέξη.

Σήμερα είναι εύκολο να εξηγηθεί, από την φυσιολογική άποψη, πώς η συναισθηματική κατάσταση της εγκύου γυναίκας μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του μωρού της. Ας πάρουμε, ως παράδειγμα, μια συναισθηματική κατάσταση που συνδέεται με ένα υψηλό επίπεδο της κορτιζόλης. Αυτή είναι η περίπτωση των γυναικών που αισθάνονται κυριαρχείται από κάποιον (π.χ. ένα αυταρχικό σύζυγος) ή με μια κατάσταση (π.χ. μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη). Συνήθως, δεν μπορούν ούτε να ξεφύγουν ούτε να πολεμήσει. Είναι θλίψη και στεναχώρια. Είναι γνωστό ότι η κορτιζόλη είναι ένας αναστολέας της ανάπτυξης του εμβρύου, ακόμη και αν ο πλακούντας μπορεί σε κάποιο βαθμό μέτρια αυτό το αποτέλεσμα μέσω ενός ενζύμου που μετατρέπει το δραστικό κορτιζόλης σε ανενεργή κορτιζόνη.
Επιπλέον, υπάρχει μια συσσώρευση των επιδημιολογικών μελετών, στο πλαίσιο της πρωταρχικής έρευνας για την υγεία, γεγονός που αποδεικνύει τις δια βίου συνέπειες για το παιδί από τις συναισθηματικές καταστάσεις της μητέρας, όταν ήταν έγκυος. Πηγαίνετε στο www.birthworks.org / primalhealth και τον τύπο λέξεις-κλειδιά, όπως η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, το πένθος, συναισθηματική κατάσταση κατά την εγκυμοσύνη, ορφανά παιδιά, η εγκληματικότητα, ο αλκοολισμός, ψυχικές ασθένειες, αντικοινωνική συμπεριφορά, σχιζοφρένεια, κλπ.

Πρακτικές συνέπειες.

Στην κοινωνία μας, μετά την έλευση του ιατρού πράξης προγεννητική φροντίδα, η συναισθηματική κατάσταση των εγκύων γυναικών επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τους επαγγελματίες υγείας, ιδιαίτερα τους γιατρούς. Μπορούμε λοιπόν να υποθέσουμε ότι, σε έναν ιδανικό κόσμο, η κύρια ενασχόληση των ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας που εμπλέκονται στην προγεννητική φροντίδα θα πρέπει να είναι η προστασία τη συναισθηματική κατάσταση των εγκύων γυναικών. Ωστόσο, όλοι ακούσει αμέτρητες γυναίκες που ήταν ασταθής και ανήσυχος μετά από μια προγεννητική επίσκεψη. Είναι προφανές ότι το κυρίαρχο ύφος της προγεννητικής φροντίδας - συνεχώς εστιάζοντας σε πιθανά προβλήματα - έχει μια εγγενή «φαινόμενο nocebo». Το φαινόμενο nocebo είναι μια αρνητική επίδραση στην συναισθηματική κατάσταση των εγκύων γυναικών και έμμεσα των οικογενειών τους. 
Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που ένας επαγγελματίας υγείας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, παρεμβαίνοντας με τη φαντασία, τη ζωή φαντασία ή τις πεποιθήσεις ενός ασθενούς ή μια έγκυο γυναίκα. (1,2,3)

Δεν θα μας πάρει τόσο πολύ για ένα ευπροσάρμοστο επαγγελματία υγείας για να στραφούν προς μια θετική στάση και να ξεπεραστεί η σημερινή κατάσταση.

Σύγχρονη έγκυες γυναίκες δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος. Όλοι τους έχουν τουλάχιστον ένα λόγο να ανησυχούν: «η αρτηριακή σας πίεση είναι πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή", "το βάρος σας αυξάνεται πάρα πολύ γρήγορα ή πολύ αργά", "θα είναι αναιμική", "ίσως αιμορραγία, επειδή ο αριθμός των αιμοπεταλίων σας είναι χαμηλή "," έχετε διαβήτη κύησης "," το μωρό σας είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο "," υπάρχει πάρα πολύ υγρό γύρω από το μωρό »,« υπάρχει έλλειψη υγρό "," ο πλακούντας είναι χαμηλά ", "είσαι 18 και εφηβική ηλικία της εγκυμοσύνης συνδέεται με συγκεκριμένους κινδύνους», «είσαι 39 και εγκυμοσύνη σε μεγάλη ηλικία συνδέεται με συγκεκριμένους κινδύνους», «το μωρό σας δεν έχει μετατραπεί ακόμα το κεφάλι", "πλάτη του μωρού είναι η δεξιά πλευρά, γεγονός που καθιστά τη γέννηση δύσκολο "," σύμφωνα με το δείγμα αίματος που βρίσκονται σε κίνδυνο το μωρό με σύνδρομο Down "," δεν έχετε λήψη φυλλικού οξέος κατά την κατάλληλη στιγμή και θα πρέπει να εξετάσουν τον κίνδυνο της δισχιδούς ράχης " , "δεν είστε εμβολιαστεί κατά της ερυθράς", "είσαι ρέζους αρνητικό", "αν δεν έχετε γεννήσει την Τετάρτη, θα πρέπει να εξετάσει μια πρόκληση", κ.λπ. Είναι ακόμα δυνατό να είναι μια «κανονική» γυναίκα;

Στο ίδιο ιδανικό κόσμο, η μέλλουσα μητέρα θα πρέπει να καθοδηγείται από μία βασική πρακτική ερώτηση: «Τι μπορεί να κάνει ο γιατρός για μένα και το μωρό μου;" Αν λάβουμε υπόψη τη συνήθη περίπτωση μιας γυναίκας που ξέρει ότι είναι έγκυος, ποιος ξέρει περίπου όταν το μωρό της είχε συλληφθεί, ο οποίος δεν έχει κανένα λόγο για την καταγγελία, η ταπεινή απάντηση πρέπει να είναι: "Όχι πολλά, εκτός από την ανίχνευση ενός ακαθάριστου ανωμαλία και προσφέροντας μια έκτρωση".



Θα πρέπει να επανεξεταστεί η έννοια της ρουτίνας του ιατρού πράξης προγεννητική φροντίδα;

Σε πολλές χώρες, περίπου δέκα προγεννητική επισκέψεις είναι ρουτίνα. Με άλλα λόγια, οι περισσότερες γυναίκες έχουν δέκα ευκαιρίες για να ακούσει για πιθανά προβλήματα. Σε κάθε επίσκεψη μια σειρά δοκιμασιών προσφέρεται. Αυτές οι παραδοσιακές μορφές της ιατρικής περίθαλψης με βάση την πεποίθηση ότι οι περισσότερες προγεννητικές επισκέψεις σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα. Δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Γι 'αυτό η ίδια η έννοια της συνήθους φροντίδας του ιατρού πράξης και τον αριθμό των επισκέψεων θα πρέπει να επανεξεταστούν.
Βρετανοί μελέτες απέτυχαν να βρουν οποιαδήποτε συσχέτιση μεταξύ αρχίζουν προγεννητική περίθαλψη αποτελέσματα αργά και αρνητικές για τη μητέρα ή το μωρό (4) ή μεταξύ του αριθμού των επισκέψεων και την έναρξη της νόσου εκλαμψία (5). Αυτό δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εν λόγω πρωτοκόλλων. Μέσα στο Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο αριθμός των επισκέψεων δεν είναι τόσο έντονα που συνδέονται με την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, όπως είναι στις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό καθιστά τα αποτελέσματα των βρετανικών μελετών συγκριτικά πιο εύκολο να ερμηνεύσει ό, τι εκείνες των αμερικανικών μελετών (6,7).

Ωστόσο, αξίζει να αναλύει μια έκθεση του 2002 από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων »στις ΗΠΑ. Φαίνεται ότι οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί εκτός των ΗΠΑ έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις φυλετικές και εθνοτικές ομολόγους τους που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ για να αρχίσει προγεννητική φροντίδα αργά ή να μην έχουν προγεννητική φροντίδα σε όλους. «Παρά το γεγονός ότι« (ή ίσως «λόγω του ότι«?) Κατάσταση που γεννήθηκαν γυναίκες είναι πιο πιθανό από ό, τι οι ομόλογοί τους που γεννήθηκαν έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες να δώσουν πρόωρο τοκετό ή για να γεννήσει ένα μωρό χαμηλού βάρους. Είναι επίσης καρποφόρα για την ανάλυση μελέτες που συνέκριναν διαφορετικά προγράμματα της προγεννητικής επισκέψεις. Μία διεξήχθη στην Καλιφόρνια, σε ένα Kaiser Permanente Medical Center (8). Μια δεύτερη μελέτη, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, συμμετείχαν 2794 γυναίκες (9). Ένας τρίτος, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, συμμετείχαν 53 κέντρα στην Ταϊλάνδη, την Κούβα, τη Σαουδική Αραβία και την Αργεντινή (10). Καμία από αυτές τις μελέτες έδειξαν κάποιο όφελος από τα συμβατικά χρονοδιαγράμματα σε σύγκριση με μειωμένη χρονοδιαγράμματα επίσκεψη.

Κάποιος μπορεί επίσης να αναρωτηθούμε αν οι γυναίκες που έχουν ένα μεγάλο αριθμό των προγεννητικών επισκέψεων γεννούν πιο εύκολα από ό, τι τα άτομα με καμία. Μια μελέτη σχετικά με την επίδραση της χρήσης κοκαΐνης σχετικά με την πρόοδο της εργασίας πρότεινε απροσδόκητα το αντίθετο (11). Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη ότι το ένα τρίτο των χρηστών κοκαΐνης είχε καμία προγεννητική φροντίδα. Ήταν, επομένως, απαραίτητο να προσδιοριστεί το μέσο διαστολής κατά την εισαγωγή μεταξύ των μη χρηστών κοκαΐνης οι οποίοι δεν είχαν καμία προγεννητική φροντίδα. Φάνηκε ότι η μέση διαστολή κατά την εισαγωγή σε αυτή την ομάδα ήταν πάνω από 5 cm.

Θα πρέπει να επανεξετάσει το περιεχόμενο της προγεννητικής επίσκεψη;

Πριν από λίγο καιρό ο κύριος λόγος για την πρώτη προγεννητική επίσκεψη ήταν για τη διάγνωση της εγκυμοσύνης και να καθορίσει την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας. Από αξιόπιστα τεστ εγκυμοσύνης μπορεί πλέον να αγοράσει over-the-counter, οι περισσότερες γυναίκες έχουν την εγκυμοσύνη τους, επιβεβαίωσε πριν από την επίσκεψη σε επαγγελματία υγείας και να έχουν μια αξιόπιστη ημερομηνία της σύλληψης. Γνωρίζοντας ότι μια εγκυμοσύνη διαρκεί περίπου εννέα μήνες, οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να υπολογίσουν την πιο πιθανή ώρα για τη γέννηση του μωρού τους. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο πρωταρχικός λόγος για πρόωρη προγεννητική επίσκεψη έχει εξαφανιστεί.

Ρουτίνας υπερηχογράφημα σάρωσης στην εγκυμοσύνη έγινε το σύμβολο της σύγχρονης προγεννητική φροντίδα. Είναι επίσης πιο ακριβό συστατικό της. Μια σειρά από μελέτες συνέκριναν τα αποτελέσματα σχετικά με τα αποτελέσματα γέννηση των υπερηχογραφημάτων ρουτίνας σε σχέση με την επιλεκτική χρήση των σαρώσεων. Μια αμερικανική μελέτη συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 έγκυες γυναίκες (12). Η τελευταία φράση του άρθρου είναι σαφής: «Τα ευρήματα αυτής της μελέτης δείχνουν σαφώς ότι υπερηχογράφημα δεν βελτιώνει την περιγεννητική έκβαση στην τρέχουσα πρακτική των ΗΠΑ". Περίπου την ίδια εποχή, ένα άρθρο στο περιοδικό British Medical Journal (13) συναρμολογούνται στοιχεία από τέσσερις άλλες παρόμοιες δίκες. 
Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα: «ρουτίνας υπερηχογράφημα σάρωσης δεν βελτιώνει την έκβαση της εγκυμοσύνης όσον αφορά την αύξηση του αριθμού των γεννήσεων ζώντων ή μείωση της περιγεννητικής νοσηρότητας. Ρουτίνα σάρωσης υπερήχων μπορεί να είναι αποτελεσματική και χρήσιμη ως διαλογής για δυσμορφία. Η χρήση του για τον σκοπό αυτό, όμως, θα πρέπει να είναι σαφείς και να λαμβάνει υπόψη τον κίνδυνο ψευδώς θετική διάγνωση εκτός από ηθικά ζητήματα ".

Είναι πιθανό ότι, στο μέλλον, μια νέα γενιά των μελετών (στο πλαίσιο της πρωταρχικής έρευνας για την υγεία), θα κλονίσει την απόλυτη ασφάλεια της επανειλημμένης έκθεσης σε υπερήχους κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ζωής. Μία από τις επιπτώσεις της επιλεκτικής χρήσης είναι να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των σαρώσεων, ιδιαίτερα στην ευάλωτη φάση της πρόωρης εγκυμοσύνης.
Ακόμη και σε πληθυσμό υψηλού κινδύνου έγκυες γυναίκες, υπερηχογραφήματα δεν είναι τόσο χρήσιμα όσο συνήθως πιστεύεται. Τα στοιχεία από διάφορες μελέτες δείχνουν ότι η υπερηχογραφική αναγνώριση καθυστέρηση της εμβρυϊκής ανάπτυξης δεν βελτιώνει την έκβαση παρά την αυξημένη ιατρική παρακολούθηση (14,15). Σε διαβητικούς κυήσεις έχει αποδειχθεί ότι οι μετρήσεις υπερήχων δεν είναι πιο ακριβή από κλινική εξέταση για τον εντοπισμό υψηλής μωρά βάρους γέννησης (16). Αυτό οδήγησε στην αξέχαστη τίτλο της σύνταξης του British Journal of Μαιευτικής και Γυναικολογίας: «Μάντεψε το βάρος του μωρού».

Σε πολλές χώρες, η ποσότητα των ερυθρών κυττάρων του αίματος χρωστικής (συγκέντρωση αιμοσφαιρίνης) είναι συνήθως μετριέται σε εγκυμοσύνη. Υπάρχει μια διαδεδομένη πεποίθηση ότι αυτό το τεστ μπορεί να ανιχνεύσει αποτελεσματικά αναιμία και έλλειψη σιδήρου.

Στην πραγματικότητα, αυτή η δοκιμή δεν μπορεί να διαγνώσει ανεπάρκεια σιδήρου, επειδή ο όγκος του αίματος των εγκύων γυναικών υποτίθεται να αυξηθεί δραματικά, έτσι ώστε η συγκέντρωση της αιμοσφαιρίνης δείχνει πρώτα ο βαθμός της αραίωσης του αίματος, ένα αποτέλεσμα της δραστηριότητας πλακούντα. Μια μεγάλη βρετανική μελέτη, με τη συμμετοχή πάνω από 150.000 κυήσεις (17), διαπιστώθηκε ότι το υψηλότερο μέσο βάρος γέννησης ήταν στην ομάδα των γυναικών που είχαν συγκέντρωση αιμοσφαιρίνης μεταξύ 8.5 και 9.5. Επιπλέον, όταν η συγκέντρωση της αιμοσφαιρίνης αποτυγχάνει να πέσει κάτω από 10,5 υπάρχει αυξημένος κίνδυνος χαμηλό βάρος γέννησης, πρόωρο τοκετό και η προεκλαμψία.

Η θλιβερή συνέπεια αξιολόγηση ρουτίνας της συγκέντρωσης της αιμοσφαιρίνης είναι ότι, σε όλο τον κόσμο, τα εκατομμύρια των εγκύων γυναικών κακώς είπαν ότι είναι αναιμική και δίνονται συμπληρώματα σιδήρου. Υπάρχει μια τάση τόσο να παραβλέψουμε τις παρενέργειες του σιδήρου (δυσκοιλιότητα, διάρροια, αίσθημα καύσου, κτλ.) και να ξεχνάμε ότι ο σίδηρος αναστέλλει την απορρόφηση μιας τέτοιας σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης, όπως ο ψευδάργυρος (18). Επιπλέον, ο σίδηρος είναι μία οξειδωτική ουσία που μπορεί να επιδεινώσει την παραγωγή ελεύθερων ριζών και ακόμη θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο της προεκλαμψίας (19).

Ένα άλλο έλεγχο ρουτίνας ασκείται σε ορισμένες χώρες είναι για τη λεγόμενη διαβήτη κύησης. Αυτός είναι ο λόγος για τη χρήση του τεστ ανοχής γλυκόζης. Εάν η γλυκαιμία (ποσότητα γλυκόζης στο αίμα) θεωρείται πολύ υψηλός μετά την απορρόφηση της ζάχαρης, η δοκιμασία είναι θετική.

Η διάγνωση αυτή είναι άχρηστη, διότι οδηγεί μόνο σε απλές συστάσεις που θα πρέπει να δοθεί σε όλες τις εγκύους. Πρόκειται για συστάσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής, ιδιαίτερα οι διατροφικές συνήθειες και την άσκηση. Διατροφικές συστάσεις πρέπει να επικεντρωθεί στην ποιότητα των υδατανθράκων. Ο πιο χρήσιμος τρόπος για να ταξινομήσει τα τρόφιμα είναι σύμφωνα με την «γλυκαιμικό δείκτη» τους.

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να ενθαρρύνονται να προτιμούν, στο μέτρο του δυνατού, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ένα τρόφιμο έχει υψηλό δείκτη όταν η απορρόφηση της ακολουθείται από μια ταχεία και σημαντική αύξηση του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα. Στην πράξη αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι οι έγκυες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τα αμέτρητα αναψυκτικά που είναι ευρέως διαθέσιμα σήμερα, και ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η προσθήκη πάρα πολλή ζάχαρη ή μέλι στο τσάι ή τον καφέ τους.

Οι πίνακες γλυκαιμικός δείκτης εκατοντάδες των τροφίμων έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά. Οι πίνακες αυτοί πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά, γιατί τα δεδομένα που παρέχουν είναι συχνά έκπληξη για εκείνους που εξακολουθούν να επηρεάζονται από παλιά ταξινομήσεις αντιθέσεις απλά σάκχαρα και σύνθετους υδατάνθρακες. Τέτοιες ταξινομήσεις, λαμβάνοντας υπόψη την απλή χημικό τύπο.

Από αυτούς τους πίνακες που μπορούμε να μάθουμε, ιδίως, ότι τα δημητριακά πρωινού με βάση τη βρώμη και το κριθάρι έχουν χαμηλό δείκτη. Ολικής αλέσεως ψωμί και τα ζυμαρικά είναι επίσης χαμηλό δείκτη τροφίμων. Πατάτες και πίτσες, από τη μια πλευρά, έχουν υψηλό δείκτη και θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Συγκρίνοντας γλυκόζη και η φρουκτόζη (το σάκχαρο των φρούτων) είναι ένας τρόπος για να αντιληφθούμε την έλλειψη αντιστοιχίας μεταξύ χημικό τύπο, και γλυκαιμικό δείκτη. Και οι δύο είναι μικρά μόρια με έξι άτομα άνθρακα και έχουν αρκετά παρόμοια χημικούς τύπους. Ωστόσο, ο δείκτης της γλυκόζης είναι 100 ... έναντι 23 για τη φρουκτόζη. Αυτό σημαίνει ότι οι έγκυες γυναίκες πρέπει να ενθαρρύνονται να τρώνε φρούτα και λαχανικά.

Τα οφέλη της τακτικής σωματικής άσκησης στην εγκυμοσύνη θα πρέπει επίσης να είναι μια συνηθισμένη συζήτηση κατά τη διάρκεια της προγεννητικής επισκέψεις, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εξελιγμένων εξετάσεων. Ένα τεράστιο καναδική μελέτη έδειξε ότι το μόνο αποτέλεσμα της ρουτίνας ανοχή στη γλυκόζη ήταν να ενημερώσει για τρία τοις εκατό των εγκύων γυναικών που έχουν διαβήτη κύησης (20). Η διάγνωση δεν άλλαξε τα αποτελέσματα τη γέννηση.

Ακόμη και η καθημερινή μέτρηση της πίεσης του αίματος κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επανεξεταστεί. Αρχικός σκοπός του ήταν να εντοπίσει τα προκαταρκτικά συμπτώματα της προεκλαμψίας, κυρίως στο τέλος της πρώτης εγκυμοσύνης. Αλλά αυξημένη πίεση του αίματος, χωρίς οποιαδήποτε πρωτεΐνη στα ούρα, συνδέεται με καλά αποτελέσματα γέννησης (21,22,23,24). Το προαπαιτούμενο, για τη διάγνωση της προεκλαμψίας, είναι η παρουσία περισσότερων από 300 mg της πρωτεΐνης στα ούρα ανά 24 ώρες. Τέλος, είναι πιο χρήσιμο να επικαλεστεί την επαναλαμβανόμενη χρήση των ειδικών λωρίδων για «ανάλυση ούρων», μπορεί κανείς να αγοράσει σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Μέτρηση της πίεσης του αίματος δεν είναι επομένως απαραίτητη.

Μετά την αμφισβήτηση την ίδια την αρχή της ρουτίνας του ιατρού πράξης περίθαλψης κατά την εγκυμοσύνη και μετά από την αξιολόγηση του περιεχομένου των προγεννητικών επισκέψεων, μπορούμε να διερευνήσει το θέμα από μια τρίτη προοπτική. Μπορούμε να αναρωτηθούμε τι ο γιατρός μπορεί να κάνει μετά την σύλληψη ενός μωρού, προκειμένου να επηρεάσουν τα αποτελέσματα. Από προωρότητα είναι μια σημαντική ανησυχία, ας επικεντρωθούμε σε ό, τι ιατρική περίθαλψη μπορεί να προσφέρει, προκειμένου να μειωθεί η συχνότητα των πρόωρων γεννήσεων. 

Πρόσφατα, σημαντική έρευνα επικεντρώθηκε στις δυνατότητες αντιβιοτική προφύλαξη. Μια μεγάλη μελέτη με τη συμμετοχή πάνω από 6000 γυναίκες δεν υποστηρίζουν τη χρήση των αντιβιοτικών (25). Επιπλέον, η θεραπεία της κολπικής λοίμωξης στην αρχή της εγκυμοσύνης δεν μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης πρόωρου τοκετού (26). Χειρουργικό κλείσιμο του τραχήλου της μήτρας («περιδέσεως») έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος πρόωρου τοκετού ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μιας σύντομης και «ανίκανη» τράχηλο. Στην πραγματικότητα, η σύγκρουση των δεδομένων για την αξία αυτής της τεχνικής, η οποία διπλασιάζει φέρεται ο κίνδυνος πυρετό μετά τη γέννηση του μωρού (27). Ιατρικές παρεμβάσεις, επίσης, δεν μειώνουν τον κίνδυνο της ύπαρξης ενός μικρού-για-την ημερομηνία μωρό. Ακόμα και οι περιορισμοί ξεκούραση στο κρεβάτι είναι άχρηστα ή ακόμη και επιβλαβή.

Το μέλλον

Δεν θα πρέπει να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ανάγκη σε όλα για ιατρικές επισκέψεις κατά την εγκυμοσύνη: δεν μπορούμε να κάνουμε μια ολοκληρωμένη λίστα με όλους τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες ενδέχεται να χρειάζονται τις συμβουλές ή τη βοήθεια ενός καταρτισμένου επαγγελματία υγείας πριν από τον τοκετό. Είναι «ρουτίνας», η λέξη που θα πρέπει να απορρίπτεται. Είναι εύκολο να εξηγήσει γιατί οι τρέχουσες συνήθειες είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων? Είναι επίσης εύκολο να εξηγήσει γιατί είναι δυνητικά επικίνδυνες. Είναι επικίνδυνο να παρερμηνεύσουν τα αποτελέσματα των τεστ ρουτίνας και να πει μια υγιής έγκυος γυναίκα ότι είναι αναιμική και ότι χρειάζεται συμπληρώματα σιδήρου. Είναι επικίνδυνο να παρουσιάσει ένα απομονωμένο αυξημένη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης ως κακές ειδήσεις. Είναι επικίνδυνο να πει μια έγκυο γυναίκα που έχει μια «διαβήτης της κύησης».

Η πτώση της ρουτίνας του ιατρού πράξης προγεννητική φροντίδα θα πρέπει να πάει μαζί με μια εκ νέου ανακάλυψη των βασικών αναγκών των εγκύων γυναικών. Δεν μπορούμε να διαχωρίσει τις φυσιολογικές μεταβολές στην κύηση και τη φυσιολογία γέννηση. Είναι ως εάν η διαδικασία της γέννησης ήταν φυσιολογικά έτοιμη από καιρό εκ των προτέρων. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία σε μια μελέτη που να αποδεικνύει ότι, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχει μια σημαντική μείωση της ροής του αίματος στις μεγάλες αρτηρίες που καταλήγουν στον εγκέφαλο. (28) Είναι η έγκυος γυναίκα που προετοιμάζει τον εαυτό της για τη μείωση της δραστηριότητας του νεοφλοιού της στο Για να γίνει η γέννηση είναι δυνατόν;

Μία από τις ανάγκες των εγκύων γυναικών είναι να κοινωνικοποιηθούν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Είναι εύκολο να δημιουργήσει ευκαιρίες για τα εξής: κολύμβηση, η γιόγκα, η προγεννητική συνεδρίες άσκησης ... Θυμάμαι πολύ καλά την ατμόσφαιρα της ευτυχίας που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια τραγούδι συναντήσεις στο μαιευτήριο στο Νοσοκομείο Pithiviers στη Γαλλία. Οι συνεδρίες τραγούδι ίσως να είχαν περισσότερες θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των μωρών στη μήτρα, αλλά και για την διαδικασία της γέννας από μια σειρά από υπερηχογραφήματα. (29)

Αναφορές:
01. Odent M. Το φαινόμενο nocebo σε προγεννητική φροντίδα. Primal Ενημερωτικό Δελτίο Έρευνας Heath 1994? 2 (2).
02. Odent M. Επιστροφή στο φαινόμενο nocebo. Primal Ενημερωτικό Δελτίο Έρευνας Heath 1995? 5 (4).
03. Odent Μ. Προγεννητική τρομάξει. Primal Ενημερωτικό Δελτίο Έρευνας Heath 2000? 7 (4).
04. Thomas P, Golding J, Peters TJ. Καθυστέρηση προγεννητική φροντίδα: επηρεάζει την έκβαση της κύησης; Soc Med Sci 1991? 32: 715-23.
05. Douglas KA, Redman CW. Εκλαμψία στο Ηνωμένο Βασίλειο. BMJ 1994? 309: 1395 - 400.
06. Βιντζηλαίος AM, Ananth CV, et al. Η επίπτωση της προγεννητικής φροντίδας στις Ηνωμένες Πολιτείες για πρόωρων γεννήσεων με την παρουσία ή απουσία του προγεννητικού συνθήκες υψηλού κινδύνου. Am J Obstet Gynecol 2002? 187: 1254-7.
07. Βιντζηλαίος AM, Ananth CV, et al. Η επίδραση της προγεννητικής φροντίδας για μετανεογνική θανάτους στην παρουσία ή απουσία του προγεννητικού συνθήκες υψηλού κινδύνου. Am J Obstet Gynecol 2002? 187: 1258-1262.
08. Binstock MA, Wolde-Tsadik Γ. Εναλλακτική προγεννητική φροντίδα: επιπτώσεις της μειωμένης συχνότητας επίσκεψης, επικεντρώθηκε επισκέψεις και τη συνέχεια της φροντίδας. J Reprod Med 1995? 40: 507-12.
09. Sikorski J, J Wilson, et αϊ. Μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη σύγκρισης δύο δρομολόγια των προγεννητικών επισκέψεων: η προγεννητική έργο. BMJ 1996? 312: 546 - 53.
10. Villar J, Baaqueel H, et αϊ. ΠΟΥ προγεννητική φροντίδα τυχαιοποιημένη μελέτη για την αξιολόγηση ενός νέου μοντέλου της ρουτίνας προγεννητική φροντίδα. Lancet 2001? 357: 1551-1564.
11. Wehbeh H, Matthews RP, et αϊ. Η επίδραση της πρόσφατης χρήσης κοκαΐνης σχετικά με την πρόοδο της εργασίας. Am J Obstet Gynecol 1995? 172: 1.014 έως 8.
12. Ewigman BG, Crane JP, et al. Επίδραση του προγεννητικού ελέγχου με υπερήχους για την περιγεννητική έκβαση. N Engl J Med 1993? 329: 821-7
13. Bucher HC, Schmidt J G. Μήπως ρουτίνας υπερηχογράφημα σάρωσης βελτίωση της έκβασης της εγκυμοσύνης; Η μετα-ανάλυση των διαφόρων μέτρων αποτελέσματος. BMJ 1993? 307: 13-7.
14. Larson T, Falck Larson J, et al. Ανίχνευση των μικρών-για-κύησης-ηλικίας έμβρυα από υπερηχογραφημάτων σε πληθυσμό υψηλού κινδύνου: μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη. Br J Obstet Gynaecol 1992? 99: 469 - 74.
15. ΣΕΧΕΡ NJ, Kern Hansen Ρ, et αϊ. Μια τυχαιοποιημένη μελέτη της εμβρυϊκής κοιλιακό διαμέτρου και του εμβρύου εκτίμηση βάρους για την ανίχνευση του φωτός προς κύησης βρέφη χαμηλού κινδύνου εγκυμοσύνης. Br J Obstet Gynaecol 1987? 94: 105-9.
16. Johnstone FD, Prescott RJ, et al. Κλινική και υπερηχογράφημα πρόβλεψη της macrosomia σε διαβητικούς εγκυμοσύνης. Br J Obstet Gynaecol 1996? 103: 747 έως 54.
17. Steer P, Alam MA, Wadsworth J, Welch Α. Σχέση μεταξύ της μητρικής συγκέντρωσης της αιμοσφαιρίνης και το βάρος γέννησης σε διαφορετικές εθνοτικές ομάδες. BMJ 1995? 310:489-91.
18. Valberg LS. Επιπτώσεις του σιδήρου, κασσίτερου, χαλκού και του ψευδαργύρου απορρόφησης από τον άνθρωπο. Am J Clin Nutr 1984? 40:536-41.
19. Rayman MP, Barlis J, et al. Ανώμαλη παραμέτρους σιδήρου στο σύνδρομο προεκλαμψίας εγκυμοσύνης. Am J Obstet Gynecol 2002? 187 (2): 412-8.
20. Wen ΝΔ, Liu S, MS Kramer, et al. Επιπτώσεις του προγεννητικού ελέγχου της γλυκόζης για τη διάγνωση του διαβήτη κύησης και την έκβαση της εγκυμοσύνης. Am J Epidemiol 2000? 152 (11): 1009-1014.
21. Symonds ΕΜ. Αιτιολογία της προεκλαμψίας: μια κριτική. JR Soc Med 1980? 73: 871-75.
22. Naeye EM. Της μητέρας της αρτηριακής πίεσης και την ανάπτυξη του εμβρύου. Am J Obstet Gynecol 1981? 141: 780 έως 87.
23. Kilpatrick S. Σε αντίθεση με προεκλαμψία, υπέρταση κύησης δεν σχετίζεται με αυξημένη νεογνική και μητρική νοσηρότητα, εκτός αποκόλληση. SPO αφαιρεί. Am J Obstet Gynecol 1995? 419: 376.
24. Curtis S, et αϊ. Εγκυμοσύνη Επιδράσεις των μη πρωτεϊνουρικών υπέρταση κύησης. SPO Περιλήψεις. Am J Obst Gynecol 1995? 418: 376.
25. Kenyon SL, Taylor DJ, Tarnow-Mordi W. Broad φάσματος αντιβιοτικών για την αυθόρμητη πρόωρο τοκετό: η ORACLE ΙΙ τυχαιοποιημένη δοκιμή. Lancet 2001? 357: 989-94.
26. Guise JM, Mahon SM, et αϊ. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για βακτηριακή κολπίτιδα στην εγκυμοσύνη. Am J Prev Med 2001? 20 (suppl 3): 62-72.
27. MRC / RCOG Ομάδα εργασίας για περίδεση του τραχήλου της μήτρας. Τελική έκθεση του Medical Research Council / Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων πολυκεντρική τυχαιοποιημένη μελέτη περίδεση του τραχήλου της μήτρας. BJOG 1993? 100: 516 - 23.
28. Zeeman GZ, Hatab M, Twickler DM. Μητέρας εγκεφαλική αλλαγές της ροής του αίματος κατά την εγκυμοσύνη. Am J Obstet Gynecol 2003? 189 (4)
29. Odent Μ. Γέννηση Reborn. Πάνθεον (NY). 1984.

Μετάφραση από το Google


Στα αγγλικά:wombecology com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου