Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Κανόνες για ανθρώπινα όνταΣου δόθηκε ένα σώμα. Μπορείς να το αγαπάς ή να το απεχθάνεσαι, αλλά θα είναι δικό σου για όλη την διάρκεια αυτής της ζωής.

Θα μάθεις μαθήματα. Έχεις εγγραφεί σε μία άτυπη σχολή πλήρους απασχολήσεως που αποκαλείται "Ζωή". Κάθε μέρα θα έχεις την ευκαιρία να μαθαίνεις μαθήματα σ 'αυτή την σχολή. Μπορεί να σου αρέσουν τα μαθήματα, ή να νομίζεις πως είναι ηλίθια ή δίχως ορθότητα.

Δεν υπάρχουν σφάλματα, μονάχα μαθήματα. Το μεγάλωμα, η ανάπτυξη, είναι μία διεργασία δοκιμής και σφάλματος: πειραματισμού. Τα "αποτυχημένα" πειράματα αποτελούν και αυτά   τόσο ακέραιο μέρος της διεργασίας, όσο κι αυτά τα οποία "επιτυγχάνουν".

Το κάθε μάθημα θα επαναλαμβάνεται μέχρι να το μάθεις. Ένα μάθημα θα σου παρουσιάζεται κάτω από διάφορες μορφές, μέχρι να το μάθεις. Όταν θα το έχεις μάθει, θα μπορέσεις να περάσεις στο επόμενο μάθημα.

Η εκμάθηση μαθημάτων δεν τελειώνει ποτέ. Δεν υπάρχει μέρος της "Ζωής" που να μην περιέχει μάθημα. Εάν είσαι εν ζωή, υπάρχουν μαθήματα για να μάθεις.

Το "αλλού" δεν είναι καλύτερο από το "εδώ". Όταν το "αλλού" σου καταστεί "εδώ", αποκτάς εκ νέου ένα άλλο "αλλού" που με την σειρά του θα σου φανεί καλύτερο από το "εδώ".

Οι άλλοι είναι ουσιαστικά καθρέφτες του εαυτού σου. Μπορεί να σου αρέσει ή να απεχθάνεσαι κάτι τι στον άλλο μονάχα εάν αυτό το πράγμα ανακλά κάτι που σου αρέσει ή που απεχθάνεσαι μέσα σου.

Το τι θα κάνεις στην "ζωή" σου εξαρτάται από εσένα. Έχεις όλα τα εργαλεία, όλα τα μέσα που σου χρειάζονται. Το τι θα τα κάνεις εξαρτάται από εσένα. Σου ανήκει η επιλογή.

Οι απαντήσεις σου είναι μέσα σου. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα της "Ζωής" είναι μέσα σου. Το μόνο που σου χρειάζεται είναι να κοιτάς, ν' ακούς και να έχεις εμπιστοσύνη.

Στον βαθμό που ανοίγεσαι προς αυτή την εμπιστοσύνη, θα θυμάσαι όλο και περισσότερο όλα τούτα εδώ.

Άγνωστος συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου